9. května 2017 • 20:10

Svět proti Nadalovi. Potvrdí Rafa dominanci na antuce v Madridu?

Autor: DIGI TV
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Madridu začal další z antukových turnajů ATP World Tour Masters. Opět bez odpočívajícího Rogera Federera, zato s jasným favoritem: Rafaelem Nadalem. Španěl zatím letos na antuce dominuje. Uspěje i v Madridu? Z českých tenistů se turnaje účastní pouze Tomáš Berdych. Kompletní turnaj nabídne tenisovým fanouškům DIGI TV.



„Navzdory tomu, že Nadal byl celé roky suverénním antukovým králem, nevím, jestli někdy dominoval tak, jako nyní. Vrátil se na kurty ve velké pohodě, drží mu zdraví a díky množství zápasů, a hlavně vítězství se rozehrál do top formy,“ komentuje aktuální Španělovu nadvládu Marek Vaňous, tenisový expert DIGI Sportu.

Podle něj je klíčové, že prakticky nemá konkurenci. A to přes fakt, že na turnaji hraje až na Federera kompletní světová špička. Roger Federer zatím antukovou sezonu vynechává, Novak Djokovič a Andy Murray se od začátku sezony hledají, takže Nadala prakticky nemá kdo porazit. Je samozřejmě otázkou, jak na tom bude po velkém množství odehraných zápasů kondičně, ale pokud mu vydrží zdraví a chuť do tenisu, je hlavním favoritem.

Tenisové boje v Madridu sledujte na DIGI TV >>

 
„I přes Nadalovu suverenitu se určitě bude na turnaji na co dívat. Výsledková a herní krize dalších favoritů dává obrovskou šanci prorazit dalším hráčům. Každý z nich to cítí a v Madridu toho bude chtít využít. Dominic Thiem se (až na Barcelonské finále) ukazuje opět ve velké pohodě, dále je tu Goffin a také mladíci jako například Alexander Zverev,“ vyzdvihuje Marek Vaňous typ hráče, který by mohl na turnaji překvapit.

Z českých tenistů na okruhu ATP se v Madridu představí pouze Tomáš Berdych , který do turnaje vstoupil povinným vítězstvím nad kvalifikantem Denisem Istominovem z Uzbekistánu 2:0 na sety (6:4, 6:4). Podle papírových předpokladů by se měl v osmifinále utkat s Chorvatem Marinem Čiličem, který ho letos vyřadil na antuce v Monte Carlu.

Turnaj nicméně patří mezi oblíbenější podniky české jedničky. Za posledních šest let se tu probil minimálně do čtvrtfinále, předloni byl v semifinále. Dosáhne konečně v aktuální sezoně výraznějšího úspěchu?

Pro úplnost: obhájcem titulu je Novak Djokovič, který v minulém sezoně ve finále porazil Andyho Murrayho. Letos od něj triumf – vzhledem k aktuální sezoně – asi nikdo nečeká. I když: Djokovič šokoval ukončením spolupráce s koučem Mariánem Vajdou a dalšími členy týmu. „Je to odvážný krok a bude zajímavé sledovat, jak se projeví v praxi. Každopádně jeho fanoušci mají velká očekávání,“ doplňuje Marek Vaňous.

Kompletní průběh turnaje nabízí DIGI TV na „tenisovém“ kanálu DIGI Sport 2 HD, zajímavé zápasy ale může operativně přesunout i jinam. Takhle třeba první Berdychův zápas s uzbeckým kvalifikantem Istominovem mohli tenisoví fanoušci vidět na kanálu DIGI Sport 1 HD. Aktuální přehled zápasů najdete na www.digisport.sk/program >>

Turnajem tenisové fanoušky provede na DIGI Sportu zkušený tým komentátorů včetně bývalé tenistky Kláry Koukalové či zkušeného komentátora Michala Hrdličky , který hned v úterý doprovodí svým komentářem plná tři utkání, včetně duelu loňského finalisty a světové jedničky Andyho Murrayho s Rumunem Mariem Copilem.

Rafael Nadal se raduje ze zisku titulu na turnaji v Monte Carlu
Rafael Nadal se raduje ze zisku titulu na turnaji v Monte Carlu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud