23. května 2017 • 12:00

Sport zlepšuje fyzičku i charakter

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sport má mnoho podob. Mnohdy je pohybem z povinnosti, abychom své tělesné schránky udržovali jakž takž v kondici. Profesionální sport může být byznysem i velkou dřinou. Neměli bychom však zapomínat ani na radost z pohybu a původní význam slova, který znamená obveselení, rozptýlení, útěk od práce a povinností k zábavě. 



Sportem se bavíme, rozvíjíme tělo i ducha a tříbíme si charakter. Sport je stejně jako kultura nebo vzdělání investicí, která vytváří povědomí, že člověk patří do nějakého společenství. Sportovec nekope jenom za sebe, i když není součástí týmu. I když boduje v individuálním sportu, měl by hrát fér. Reprezentuje svoji zemi a je vzorem. Svému týmu, fanouškům, soupeřům, rodině i sponzorům.

Úspěch ve sportu totiž není jen triumfem talentu a potřebného štěstí, ale i vůle, ducha, vytrvalosti a odhodlání. A souhra těchto dispozic a vlastností má přesah nejen do každodenního života, ale i do budoucnosti. Dril, zodpovědnost, spolehlivost, úcta, držení slova nebo čestnost jsou ceněnými vlastnostmi ve sportu, byznysu i mezilidských vztazích.

Odvaha, osobní odpovědnost, ochota pomoci druhému, když mu to nejde, schopnost vydržet, i když to bolí, nehledět na to a přidat, to všechno jsou věci, které člověka vedou k tomu, aby byl odolnější a aby se snažil hrát fair play. I když se člověk občas dostane do situace, která vyžaduje to nejhorší řešení, je třeba zachovat se jako sportovec a jednat nezáludně. Lidé ze sportovního světa reprezentují určité hodnoty, které občas těžko nacházíme u lidí
 z běžného života.

Foto Heineken Česká republika, a.s.

Je to jako se vším, je třeba začít u sebe. A pak se za projevený charakter královsky odměnit, třeba za studena chmeleným ležákem. Nezapomeňte ani vy na konci dne odměnit svůj charakter! Pivo s charakterem pro muže s charakterem.   

 

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud