12. června 2017 • 00:00

Sport dětem pomáhá. Pomozte jim najít ten, který je bude bavit

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sport děti formuje, aby z nich vyrostli silní jedinci se smyslem pro férové jednání. Obě vlastnosti jsou v dnešní době tolik potřeba. Ideální je, když své děti přivedete ke sportu co nejdříve, aby pro ně byl aktivní pohyb vlastní a samy ho v budoucnu vyhledávaly. Ale vězte, že nikdy není pozdě, začít mohou třeba hned! Pomozte jim najít sport, který je bude bavit a který jim jejich život zkvalitní.



Psychický rozvoj je důležitý
Sport dětem pomáhá nejen v jejich fyzickém vývoji, ale mnohem více v psychickém rozvoji. Díky sportu si najdou kamarády leckdy na celý život. Učí se nést zodpovědnost za svá rozhodnutí a nebýt tak závislí na rodičích za každé situace. Rodičům pak sportovní aktivity jejich dětí pomáhají ve výchově, děti se v kolektivu s ostatními dětmi – ideálně i nejen se stejně starými – učí správnému chování, toleranci a ohleduplnosti. V každém sportu jde o fair play, ale zejména golf buduje v dětech smysl pro dodržování pravidel.

Kolektivní sport není pro každého
Ne každý vyhledává kolektivní sporty, tíha odpovědnosti za dobře odvedený sportovní výkon může některým dětem i uškodit. Golf se pak stává ideální volbou, můžete si ho zahrát jako jednotlivec, ale i ve skupině s přáteli. Každý hraje se svojí výkonností, a tak se pak jednoduše může stát, že i začátečník vyhraje turnaj ve své kategorii a odnáší si domů pohár a radost ze hry.

Čerstvý vzduch, zelená tráva
Největším benefitem venkovních sportů je čerstvý vzduch. Golf pak přidává další benefit – krásné, uklidňující prostředí. Ideální pro každého, kdo celý den sedí ve škole nebo v práci. Nemusíte tak čekat na víkend, abyste vyrazili někam do přírody, stačí třeba jen krátký trénink před večeří.

Golf jako životní styl

Golf se pro většinu dětí stává parťákem na celý život. Dodržování pravidel a respekt k ostatním si pak přenášejí i do běžného života. Formuje děti jako silné jedince, kteří si umí na hřišti zahrát s mladšími dětmi nebo i s dospělými. Fakt, že mohou i své rodiče jednoduše porazit, je pro některé z nich obrovská motivace.

Trpělivost růže přináší

Každý sport se hraje v hlavě. O golfu to platí dvojnásob. Naučí vás koncentraci, trpělivosti a vnitřnímu klidu, ale zároveň ve vás neustále podněcuje soutěživost. Pak se může i stát, že nepůjdete domů, dokud tu ránu dobře nezahrajete.

Na celý život s rodinou

Největší výhodou golfu je, že ho může hrát celá rodina. Rodiče mohou trávit čas venku společně s dětmi a během hry na hřišti si v klidu popovídat a mít tak další společný zájem, který bude upevňovat jejich vzájemný vztah.

Ještě pořád hledáte vhodný sport pro svoje děti, který nemá žádné omezení ani ve výkonnosti nebo věku? Možná jste ho právě našli. Přihlaste děti například do prázdninových kurzů a po prázdninách uvidíte, zda je golf opravdu ideálním sportem pro vaše děti a jestli v něm nebudete pokračovat třeba i vy.

Golfu zdar!

V areálu Golf Hostivař pořádají golfové kurzy pro děti od čtyř let a každý rok trénuje ať už ve skupinových nebo individuálních lekcích více než dvě stě dětí.

Více o dětských golfových kurzech naleznete zde.

Články odjinud


Články odjinud