4. července 2017 • 00:00

3 triky pro bezstarostnou jízdu na kole! Jak si užít maximum zábavy?

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ať už jste si kolo oblíbili k ježdění na výlety, jako dopravní prostředek, nebo jako způsob pro udržení fyzičky - zpozorněte! Přinášíme vám několik tipů, díky kterým si tento zdravý koníček užijete ještě více než doposud a s minimálním rizikem. Víte, jak prodloužit životnost jízdního kola? A kde získáte slevu na značkové cyklistické příslušenství?



Buďte vždy vidět a v bezpečí!

„Určitě se vrátím brzo“ řeknete si. Najednou je tma a vy jste bez osvětlení. Snad každý řidič vám potvrdí, že potkat neosvětleného cyklistu je jeho noční můrou. Neohrožujte sebe ani nikoho jiného a buďte vždy na silnici vidět. Osvětlení na kole také zaručí, že budete mít dobrý výhled a na cestě vás nic nepřekvapí. Přilba je samozřejmě dalším nepostradatelným bezpečnostním doplňkem, který se nevyplácí opomíjet! Reflexních prvků na kole nešetřete. Radši svítit jako žárovka, než nebýt vidět vůbec! A ještě k té bezpečnosti: „Každej správnej závodník má na noze převodník“.

Foto T.S.BOHEMIA a.s.

Změřte si rekord!

Nemusíte najezdit stovky kilometrů týdně, abyste ze své jízdy měli radost! Každému vyhovuje jinak dlouhá projížďka a odlišný terén. Možnost, jak si zpestřit každou jízdu na kole nabízí tzv. cyklopočítač, který stojí pár kaček, a umožňuje zaznamenávat, kolik jste ujeli kilometrů a jakou rychlostí jste jeli. Mnohem více toho samozřejmě umí aplikace do chytrého telefonu, který si držákem můžete připevnit přímo na kolo a sledovat tak průběžné údaje obdobně jako u cyklopočítače. S kamarády u piva si potom můžete porovnávat svoje výkony!

Foto T.S.BOHEMIA a.s.

Jak pečovat o svého dvoukolového přítele?

Nemusíte být nijak technicky zdatní ani experti přes údržbu kola, abyste mohli snadno zajistit jeho dlouhou životnost. Základem je používat kvalitní maziva, která mají přísady tvořící antikorozní vrstvu. Vyplatí se pravidelně kontrolovat brzdy a odpovídající nahuštění pneumatik. Doporučujeme kolo čistit od zaschlého bahna nebo hlíny. Nečistoty způsobují zadrhávání pohyblivých částí kola a u řetězu, je toto pravidlo zvláště důležité, jinak se mechanismus porouchá a kolo vám nadále nebude k užitku. Každý správný cyklista také ví, že nechat svého miláčka na dešti je nemyslitelné!

Foto T.S.BOHEMIA a.s.

Senzační slevová akce!

Při koupi libovolného kola značky KROSS, dostanete poukázku v hodnotě 1000 Kč například na přilbu, cyklopočítač, maziva, funkční oblečení nebo jiné cyklo příslušenství dle vlastního výběru! Více informací najdete ZDE.

Články odjinud


Články odjinud