19. července 2017 • 00:00

Po vystoupení si připadám jako po Tour de France, říká slavný americký raper Common

Prezentace klienta
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

“Když slezu z pódia, cítím se jako bych absolvoval např. Tour de France. Není to sice tak dlouhé, ale stejně intenzivní.”  říká slavný americký raper Common, který přijal pozvání na letošní ročník Hip Hop Kempu.



Common, vlastním jménem Lonnie Lynn Jr., měl ostatně ke sportu vždy blízko. Jeho otec byl profesionální basketbalista (hráč ABA) a zajistil mu práci ball boye u Chicago Bulls, ve kterých v té době právě zahajoval svoji kariéru Michael Jordan.

“On byl opravdu výjimečný a nepřehlédnutelný talent. Od samého začátku v něj celý tým absolutně věřil,” vzpomíná Common na Jordana, který později Chicago Bulls šestkrát dovedl do finále NBA a je považován za jednoho z nejlepších basketbalistů všech dob.

Hodiny strávené v basketbalových halách si raper později připomenul i ve snímku Just Wright o fiktivní hvězdě NBA Sottu McKnightovi, který byl jedním z jeho prvních filmů. Dnes má na svém kontě desítky filmových rolí, zahrál si např. v Street Kings, Wanted nebo v Terminátorovi - v díle Salvation.

Commonovo charisma, talent a vyrýsované tělo okouzlilo před pár lety i tenistku Serenu Willams. Ačkoliv se pár rozešel již v roce 2010, ještě vloni se spekulovalo, zda se nedali opět dohromady. Až nedávné Sereniny zásnuby a těhotenství tyto fámy utnuly.

Kvůli své raperské i herecké kariéře musí tento dvojnásobný držitel Grammy tvrdě dřít na své fyzičce. Ve formě se udržuje nejen zdravým jídlem, kde se vyhýbá červenému masu, jí mořské plody a zeleninu a každý den vypije litry vody, ale také každodenním během, občasným basketem a posilováním.

“Rapuju si, když běhám. Je to sice hodně náročné na výdrž, obzvlášť, když vaše texty obsahují hodně slov, ale je to nejlepší možná příprava na vystoupení,” prozrazuje svůj trik, jak na pódiu “vydržet s dechem” Common, který vystoupí na šestnáctém ročníku Hip Hop Kempu, jež se odehraje ve dnech 17.-19.8. ve Festivalparku v Hradci Králové. Více na www.hiphopkemp.cz

 

Články odjinud


Články odjinud