29. srpna 2017 • 00:00

3 tipy, jak se dostat do kondice

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadá váš den tak, že ráno vstanete, cestou do práce vypijete kafe, v kanceláři místo oběda zhltnete sendvič a večer si s plným talířem sednete k televizi? Pak není divu, že se cítíte unavení, bez energie, vaše kondice nestojí za nic a loňské kalhoty už nedopnete. My ale pro vás máme tři jednoduché tipy, jak se dostat do dobré kondice. 



Na začátek je třeba si ujasnit, že bez vaší aktivity to vážně nepůjde. Zázračné pilulky nefungují a pasivitou se do lepší formy nedostanete. Zato boxovací pytel, kvalitní jídlo a dostatek regenerace vám pomohou udělat „zázraky“.

Sportem ku zdraví

Pohyb je základ a žádný sport není špatný. Šipky nebo kulečník s přáteli v hospodě se nepočítají. Výběr sportu je jen na vás, každého baví něco jiného. Začněte třeba se sportem, který jste dělali jako malí. Anebo zkuste něco úplně nového, dnes je dostupné téměř cokoliv. Měl by to však být takový sport, kde nejste závislí na partě spoluhráčů nebo přírodě, ať se mu můžete věnovat pravidelně a kdykoliv. My doporučujeme bojování umění.

Teď jste možná zarazili a říkáte si, že to není pro vás. Opak je pravdou. Bojová umění, jako třeba box, zdaleka nejsou jen pro agresivní jedince. Naopak nejenže se dostanete rychle do skvělé kondice a procvičíte opravdu celé tělo, ale vyčistíte si hlavu. Co může být lepší, než se po práci vyřádit na boxovacím pytli?

Foto Hayashi.cz

Z počátku určitě doporučujeme navštěvovat nějakou tělocvičnu a nechat si poradit od trenérů, později můžete přidat i takovéto domácí boxováníčko. Vybavení seženete snadno, Příkladem je specializovaný obchod a e-shop, který prodává vybavení na bojové sporty – hayashi.cz. Najdete zde všechno od chráničů a rukavic na box přes boxovací hrušky až po dobrou radu.

Strava, strava a zase ta strava

Jídlo je taky základ. I když už doma máte boxovací pytel a řadu tréninků za sebou, tak bez kvalitní stravy nebude ani kondice dost dobrá. Slyšíme to ze všech stran a je to pravda. Vyvážená, pravidelná strava udělá hodně. Tak těžké to není. Udělejte si vydatnou (ale ne těžkou) snídani, přibalte lehkou svačinku, obědvejte v klidu a plnohodnotně, pak zase svačinka a večer nic těžkého. Alespoň rámcově si hlídejte, zda přijímáte dostatek všech živin. Tuky nejsou jenom špatné. Přemíra vlákniny taky nepomůže.

Odpočívejte

Odpočinek a regenerace má své opodstatnění. Samozřejmě musíte mít po čem odpočívat. Po 12 hodinách spánku si vážně nepotřebujete jít ještě odpočinout na gauč. Zato po 20 minutách intenzivního tréninku s boxovací hruškou, sérií sklapovaček a pár uběhnutých kilometrech se tělo potřebuje zregenerovat.

Takže už víte, jak jednoduše se dostat do kondice? Dobře, zas tak jednoduché to není, bez silné vůle to nejde. Tak vezměte boxovací pytel, dobře jezte a odpočívejte a výsledky přijdou. Zaručeně! 

 

Články odjinud


Články odjinud