13. dubna 2014 • 15:20

Biker Cink dojel v úvodním závodu SP čtvrtý, Huříková desátá

Autor: ČTK
Biker Ondřej Cink dojel úvodním závodu Světového poháru v cross country v Pietermaritzburgu těsně pod stupni vítězů čtvrtý. V závodu žen skončila v Jihoafrické republice Tereza Huříková desátá.


Třiadvacetiletý Cink byl při neúčasti nemocného olympijského vítěze z Londýna Jaroslava Kulhavého jasnou českou jedničkou a potvrdil své čtvrté místo ze světového žebříčku. Zároveň v dějišti loňského mistrovství světa zaznamenal své druhé nejlepší umístění v kariéře, úspěšnější byl pouze loni díky druhému místu v Andoře.

Člen týmu Merida se pohyboval v nejlepší desítce od úvodního kola a postupně se propracoval ze sedmé pozice na čtvrtou. Ke stupňům vítězů Cinkovi chybělo 38 sekund.

Pro vítězství si dojel dvojnásobný olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa Julien Absalon z Francie, jenž za sebou nechal o 34 sekund Němce Manuela Fumice. Třetí byl o dalších 20 sekund zpět vítězův krajan Maxime Marrotte.

Cink na Absalona ztratil 1:32 minuty a v cíli se radoval s týmovým kolegou Josém Antoniem Hermidou ze Španělska, jehož porazil o sedm sekund. Šestý skončil mistr světa Nino Schurter ze Švýcarska, který jezdil do pátého okruhu v čele s Absalonem, ale pak ho zastavil defekt.

Huříková desátým místem vyrovnala svůj nejlepší výsledek v seriálu. Sedmadvacetiletá česká cyklistka zaostala o tři a půl minuty za vítěznou Švýcarkou Jolandou Neffovou, která vybojovala ve Světovém poháru první triumf.

Úřadující dvojnásobná mistryně světa do 23 let Neffová vyhrála o 25 sekund před jednačtyřicetiletou norskou legendou Gunn-Ritou Dahleovou-Flesjaaovou.

Huříková se objevila v první desítce po téměř třech letech, v květnu 2011 zajela stejný výsledek v britském Dalby Forest. Po prvním kole byla dvaadvacátá, ale postupně se posouvala dopředu. Za sebou nechala i loňskou celkovou vítězku Světového poháru Slovinku Tanju Žakeljovou, která skončila čtrnáctá.

Články odjinud


Články odjinud