16. dubna 2014 • 14:51

Trenér Šilhavý skončil po dohodě s vedením u fotbalistů Liberce

Autor: ČTK
U fotbalistů Liberce dnes po dohodě s vedením skončil trenér Jaroslav Šilhavý. Severočeský klub o odchodu dvaapadesátiletého kouče, který by měl podle spekulací zamířit do sousedního Jablonce, informoval na svých internetových stránkách. Jméno nového trenéra by měl Slovan oznámit v nejbližších hodinách.


Šilhavý vedl Liberec od června 2011 a dokázal s ním vyhrát mistrovský titul, skončit na třetím místě a v tomto ročníku s týmem senzačně postoupit do jarní části Evropské ligy. Když se však v úterý objevily zprávy o jeho letním odchodu do Jablonce, vedení se s ním domluvilo na ukončení smlouvy, která měla vypršet po sezoně.

Spolu s bývalým trenérem Kladna, Plzně a Českých Budějovic skončili v Liberci i jeho asistent Jiří Chytrý a trenér brankářů Milan Veselý. "Odvedli ve Slovanu velmi dobrou práci. Naše cesty se ale nyní rozcházejí a rozcházíme se jako přátelé," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Jan Nezmar.

Jeho slova potvrdil i Šilhavý. "Slovan vždy zůstane klubem, který mi dal šanci trénovat tým s nejvyššími ambicemi," prohlásil trenér. "Získali jsme zde titul, probojovali jsme se do Evropské ligy a navíc jsme v ní dokázali přezimovat. To jsou zážitky, na které budu navždy vzpomínat. Nyní je ale čas jít dál," dodal.

Kdo Šilhavého v Liberci nahradí, zatím vedení klubu neoznámilo. Moc času však nemá, protože už v sobotu čeká Slovan ligový zápas se Slováckem.

Články odjinud


Články odjinud