16. dubna 2014 • 15:49

Bikeři bojují se zdravotními problémy, ale potěšila je Nash

Autor: ČTK
Přední čeští bikeři Jaroslav Kulhavý a Jan Škarnitzl bojují se zdravotními problémy, ale reprezentace horských kol se dočkala i dobrých zpráv. Její barvy bude i v této sezoně oproti původním předpokladům opět hájit také Kateřina Nash, která trvale žije v USA.


"Přestože na konci minulého roku jsme vstřebávali smutné zprávy, že Katka Nash už nebude jezdit horská kola, rozhodla se, že to přehodnotí, na čemž má velký podíl její aktuální forma," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze reprezentační trenér Viktor Zapletal.

Obrat Nash o 180 stupňů mu udělal velkou radost, i proto, že šestatřicetiletá cyklistka by měla velmi pravděpodobně absolvovat domácí závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě koncem května. "A vypadá to, že Káča s reprezentací následně absolvuje i ty největší závody v sezoně," prozradil Zapletal.

Ten v úvodu sezony postrádal v sestavě národního týmu Kulhavého. Olympijský šampion si nejprve zlomil čéšku, následně absolvoval závod v Langenlois a v rámci tréninku silniční závod Brno - Velká Bíteš - Brno. Následně ale přišla těžká viróza, kvůli níž neodcestoval na úvodní podnik Světového poháru do jihoafrického Pietermaritzburgu.

"Jára se však dává do pořádku a podle posledních informací by měl absolvovat druhý závod SP v Cairns," přiblížil Zapletal, který je zároveň osobním trenérem Kulhavého.

Se zlomenou rukou je nyní navíc mimo hru Škarnitzl. Není jisté, že stihne třetí podnik Světového poháru v Novém Městě na Moravě, který pro něj měl být vedle zářijového MS v norském Hafjellu vrcholem sezony.

"Hrozně mě u něj mrzí tohle zranění, protože takovou formu, jakou má teď, jsem u něho ještě nezažil. To zranění je velmi nepříjemné, ale k tomu sportu to patří. Věřím, že se ale začátkem června představí v nejlepší formě na ME," připomněl Zapletal evropský šampionát v Sankt Wendelu.

Těší ho naopak výkony ostatních. "Výborně je na tom Ondřej Cink a velkou radost mám z Terezy Huříkové, která se na sezonu hodně pečlivě připravovala," připomněl Zapletal dvě umístění v první desítce v úvodním závodu SP v Pietermaritzburgu. Cink tam dojel těsně pod stupni vítězů čtvrtý, Huříková byla desátá.

Články odjinud


Články odjinud