16. dubna 2014 • 20:12

Chrudim odskočila o dva body svým pronásledovatelům v ČFL

Autor: ČTK
Fotbalisté Chrudimi zvítězili v předehrávaném 33. kole ČFL v Praze-Horních Měcholupech 2:1 a vedou tabulku o dva body před dvojicí Kolín, Jirny. Chrudim se vyhoupla do čela už během uplynulého víkendu, ale jen zásluhou lepšího skóre před Spartou B a Jirny. Oba tyto celky dnes utrpěly bodové ztráty.


Ani Chrudimští to neměli snadné, prohrávali gólem z penalty a až po hodině hry vyrovnali. Nakonec si tým trenéra Pavla Jirouska zajistil všechny tři body i setrvání v čele tabulky zásluhou Radoušovy proměněné penalty v třetí minutě nastaveného času.

Dosud druhá Sparta B na Strahově nečekaně podlehla 1:2 Královu Dvoru, zatímco Jirny si odvezly z Chomutova remízu 1:1, na jaře už čtvrtou ze soupeřových hřišť. Až ve svém třináctém domácím vystoupení vyšly naprázdno Štěchovice, na vlastním trávníku podlehly 0:1 Kolínu. Posledním doma neporaženým týmem soutěže tak zůstal jiný nováček Admira Praha, jež zdolala 2:0 Čáslav.

Divokou gólovou přestřelku viděli diváci v Karlových Varech, kde o záchranu bojující domácí tým podlehl 4:5 Převýšovu. Dlouhou sérii dvanácti proher se podařilo ukončit posledním Strakonicím. Farma českobudějovického Dynama porazila Meteor Praha 4:2 a poprvé od 18. srpna, tedy bezmála po osmi měsících, se radovala z vítězství.

Soutěž má nyní odehráno 24 kol, do konce sezony jich zbývá ještě deset. V nadcházejícím velikonočním dějství bude šlágrem nedělní souboj dvou velkých rivalů z Prahy 8 a současně nováčků třetí nejvyšší soutěže Admiry a Meteoru.

Články odjinud


Články odjinud