16. dubna 2014 • 22:08

Špita potěšila výhra nad Spartou a věří, že se dočká sté nuly

Autor: ČTK
Téměř po dvou měsících a teprve podruhé v jarní sezoně se dostal Michal Špit do branky a hned pomohl jabloneckým fotbalistům několika výbornými zákroky k výhře 3:1 nad Spartou v úvodním semifinále Poháru České pošty. Výhry nad lídrem ligy si cenil a věřil, že jeho tým za dva týdny v odvetě završí postup do finále. Špit také doufá, že se do konce ligové sezony konečně dočká jubilejní 100. nuly.


"Myslím, že jsme podali poctivý a zodpovědný výkon plný nasazení a bojovnosti. Před zápasem bychom takový výsledek brali. Sparta předtím v 28 zápasech prohrála jen na Dukle, je úspěch porazit ji," řekl po zápase novinářům Špit.

"Ale je to pořád otevřené, jsme teprve v poločase. Spartě stačí vyhrát 2:0. Je to ošemetný výsledek, ale na druhou stranu do odvety máme nadějnou pozici," doplnil devětatřicetiletý gólman.

Ve Spartě jako někteří jeho jablonečtí spoluhráči dříve působil, ale protože už je to delší dobu, zápas nijak zvlášť neprožíval. "Těch zápasů proti Spartě je strašně moc. Nikdo tady u nás v Jablonci není čerstvý sparťan, já jsem 11 let ze Sparty, Luboš Loučka už taky dlouho. Možná Lukáš Třešňák je nejblíže, ale jinak je to daleko," podotkl Špit.

Mezi tyče se dostal podruhé na jaře, předtím chytal jen v únoru na Slovácku. Stále tak čeká na 100. nulu a vstup do Klubu ligových brankářů. "Dostal jsem se do branky díky zranění Romana Valeše, kterému přeji brzké uzdravení. Jsem rád za každou šanci, čas se mi už krátí," řekl Špit.

Doufá, že se sté nuly do konce jarní sezony ještě dočká. "Pokud zůstanu v bráně, mám na to šest ligových zápasů. Snad se mi to podaří. Nevím, jak to s Romanem bude vypadat, je možné, že to třeba dochytám," přemítal Špit.

Články odjinud


Články odjinud