16. dubna 2014 • 22:31

Těžší zápasy teprve přijdou, řekl po třetí výhře trenér Růžička

Autor: ČTK
V třetím utkání po návratu na lavičku národního týmu si staronový trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička připsal třetí výhru, ale po dvou duelech s Dánskem a jednom s Norskem ví, že větší prověrkou budou jiné zápasy. Po výsledcích v Děčíně 4:0 a 2:0 dnes jeho svěřenci v prvním ze dvou utkání v Havlíčkově Brodu porazili Nory také jednoznačně 6:2.


"Norsko je určitě trošku kvalitnější než Dánsko. Dneska jsme sehráli velice dobrý zápas, možná bych to přirovnal k prvnímu utkání proti Dánům. Dobře jsme hráli střední pásmo a byli jsme aktivní v útočném pásmu. Bylo tam hodně střel a hráči se tlačili do brány a hráli s chutí. Není hráčům moc co vytknout. Ve čtvrtek to ale určitě bude těžší zápas, Norové se na to připraví," řekl novinářům Růžička.

V týmu zatím má řadu hráčů s minimem reprezentačních zkušeností. "To kluci dobře trénujou a plní si věci, které mají. Hrají s velkou chutí a rvou se o to. Pro nás trenéry je to velice dobré zjištění. Někteří hráči mi přijdou, že hrajou i líp než v klubu a produkují vynikající hokej," uvedl Růžička.

Podle něj hokejisty motivuje i šance na start na mistrovství světa. "V roce 2010 se pořád říkalo, že někdo přijede, a pak přijeli jen čtyři hráči z NHL. Cítí šanci," připomněl reprezentační kouč zlatý šampionát v Německu, po kterém se s reprezentací rozloučil a nahradil jej Alois Hadamczik.

Dnes si hned čtveřice hráčů - obránci Ondřej Vitásek, Jan Kolář II a útočníci Tomáš Vincour a Tomáš Filippi - připsali premiérové trefy. "Jsem rád za kluky, kteří jsou tady třeba poprvé, že zatím hrajou velice dobře a začínají si víc věřit. Uvidíme dál, ale teprve přijdou těžší zápasy, třeba hned příští týden," naznačil Růžička, že vystoupení ve Švýcarsku už bude náročnější.

Těší jej ale, že i pro příští sezonu se mu okruh reprezentantů rozšiřuje. "Je dobré do budoucna, že se ti kluci ohrajou. I když nepojedou na mistrovství světa, tak je to přínos, že s nimi v příští sezoně na Euro Hockey Tour a přáteláky můžeme počítat. Ukazují, že nejsou špatní, a rvou se o dres reprezentace," doplnil Růžička.

Ve čtvrtečním duelu se oproti dnešku zařadí do sestavy obránce Tomáš Linhart s útočníkem Martinem Růžičkou z Třince a Lukáš Kašpar z Doněcku. Do branky se postaví místo Alexandra Saláka Jakub Kovář.

Články odjinud


Články odjinud