16. dubna 2014 • 22:35

Bayern zastavil kocovinu, přejel Kaiserslautern a je ve finále poháru

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jistý bundesligový mistr Bayern Mnichov bezpečně zvládl další překážku za ziskem domácího double. V semifinále Německého poháru porazil druholigový Kaiserslautern 5:1 a proti Borussii Dortmund si 17. května v Berlíně zahraje o 17. pohárovou trofej.



I když mnichovskému klubu chyběl brankář Manuel Neuer, jenž má potíže s lýtkem, Bayern pohodlně splnil roli favorita a udobřil si fanoušky po posledních nevýrazných výkonech. Nad čtvrtým celkem druhé ligy vedl v poločase 2:0 díky hlavičce Schweinsteigera po rohu a Kroosově ideální trefě z 20 metrů. I jemu gólovou pozici připravil Robben.

Nizozemský fotbalista zařídil také třetí trefu. Po Robbenově pádu ve vápně sudí nařídil penaltu, kterou Müller proměnil. Hosté se dočkali snížení po hodině hry, pak následovala střídání Bayernu, čtvrtá trefa Chorvata Mandžukiče a pátá Götzeho. Postup si vychutnalo ve vyprodané Allianz Areně 71 tisíc diváků.

Bayern v uplynulé sezoně získal treble. Nyní má jistý ligový titul, pohárové finále a semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Bayern Mnichov - Kaiserslautern 5:1 (2:0)
Branky: 23. Schweinsteiger, 32. Kroos, 50. Müller z pen., 78. Mandžukič, 90.+1 Götze - 60. Zoller.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud