17. dubna 2014 • 20:24

Hlasy po semifinále fotbalového Poháru Plzeň - Brno

Autor: ČTK
Hlasy po semifinále fotbalového Poháru České pošty Plzeň - Brno (2:0):


Dušan Uhrin (trenér Plzně): "Do utkání jsme šli s cílem neinkasovat a chtěli jsme naopak vstřelit více než jeden gól. Nakonec se nám i s trochou štěstí povedlo obojí. Ve hře nám toho ale dnes směrem dopředu dost chybělo. Neměli jsme tam myšlenku a kolmé přihrávky. Druhou branku jsme v závěru vstřelili se štěstím, protože oslabený soupeř dnes dobře bránil a my jsme hráli do plných. Nedařilo se nám především ve finální fázi, kde jsme byli těžkopádní. Z mého pohledu jsme hráli moc opatrně do stran, ale mohlo to být způsobeno tím, že jsme nechtěli inkasovat. S výsledkem jsme spokojeni, ale vše ukáže až odveta. Zatím jsme v poločase dvojzápasu. Pavel Horváth ještě nebyl stoprocentně fit, ale jsem rád, že odehrál alespoň těch třicet minut."

Václav Kotal (trenér Brna): "Chtěli jsme proti favoritovi uhrát dobrý výsledek do odvety, abychom domácím divákům mohli udělat radost a bojovat o postup do finále. Proto nás mrzí začátek a konec utkání, kdy jsem inkasovali branky. Z tohoto pohledu mě mrzí hlavně obdržený první gól po chybě při autovém vhazování, na které jsme se před utkáním připravovali. Samozřejmě je škoda, že jsme poté při hře v deseti inkasovali v samotném závěru druhý gól. Přitom jsme se s oslabením poprali poměrně statečně a bojovali jsme. Zákrok Keresteše možná na vyloučení nebyl, stačila by žlutá karta. Rozhodčí to tak vyhodnotil, nedá se nic dělat. Když jsme byli v jedenácti, tak jsme byli Plzni poměrně vyrovnaným soupeřem a je škoda, že jsme hlavně po šanci Schustera v první půli neskórovali. Gól jsme ale nedali a musíme se s tím vypořádat. Přesto doufám, že to Plzni ještě doma znepříjemníme."

Stanislav Tecl (útočník Plzeň, autor gólu): "Nepamatuji si, že bych vstřelil tak rychlý gól. Žádný gól jsme nedostali, takže nám brzký gól neuškodil. První půlka byla z naší strany dobrá. Měli jsme tam šance i jejich náznaky, které jsme špatně vyřešili. Brno jsme k ničemu nepustili. Pro nás je hrozně důležité, že jsme doma nedostali gól. Stoprocentní faul to na mě byl, jestli to bylo na červenou kartu, nevím. Neviděl jsme za sebe doleva, jestli byl jejich hráč poslední. Z mého pohledu to vypadalo, že bych šel sám na bránu. Druhý poločas jsme hráli zbytečně moc do šířky. Sice jsme byli pořád u nich na půlce, ale nebyli jsme moc nebezpeční. Oni zhustili střed hřiště před vápnem a vysvobodil nás až gól Ďuryho (Ďuriše). Odveta bude úplně jiný zápas. Brno bude muset hrát a otevřít to. Naopak na nás bude, abychom využili brejky a potrestali jejich chyby."

zde svd gi

Články odjinud


Články odjinud