18. dubna 2014 • 09:19

Pohárový závod v Teplicích pojede i olympijský vítěz Kulhavý

Autor: ČTK
Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý změnil plány a v sobotu se postaví na start úvodního závodu Českého poháru horských kol v Teplicích. Pohárový závod v cross country přitom absolvoval naposledy v roce 2010 v Peci pod Sněžkou, tehdy vyhrál i celý seriál.


Kulhavého v poslední době sužovaly zdravotní problémy. Po potížích s kolenem přišla viróza, kvůli níž vynechal první závod Světového poháru o minulém víkendu v JAR.

"Už je to dobrý, ale byl jsem pět dnů bez kola. Do Afriky by byla hloupost letět, v úterý jsem měl ještě teplotu a s tím absolvovat tu dlouhou štreku se mi nechtělo. Tak jsem raději odpočíval," vysvětlil Kulhavý na webu mtbs.cz.

"Vyměním tak Afriku za Austrálii. Tam jsem původně nechtěl cestovat kvůli velkému časovému posunu, ale nedá se nic dělat. Body potřebuju, abych (při třetím závodu SP v Novém Městě na Moravě) na Vysočině nestál v poslední řadě, chci tam uspět," řekl Kulhavý.

Proto změnil plány a do závodního programu zařadil sobotní Český pohár. "Teplice jsou pro mě důležitý, musím se trochu rozzávodit, byl jsem zatím jen na dvou závodech. Z tréninkového hlediska jsou pro mě Teplice ideální. Hned v pondělí pak letím do Austrálie na druhý svěťák," uvedl Kulhavý.

V Teplicích startoval naposledy na mistrovství republiky v roce 2011, ale na tento závod nevzpomíná v dobrém. "Objel jsem jedno kolo, serval ořech a jel domů," vzpomínal na jediný nevydařený závod z parádní sezony, v níž vyhrál Světový pohár a stal se mistrem světa i Evropy.

V sobotu odpoledne budou jeho soupeři například Polák Marek Konwa, Rakušan Christoph Soukup, z domácí špičky pak Pavel Boudný nebo Kristián Hynek. Ten letos navázal na loňský Kulhavého úspěch a vyhrál jihoafrický etapový závod dvojic Cape Epic.

Články odjinud


Články odjinud