18. dubna 2014 • 21:47

Mladoboleslavský odchovanec Jaroměřský vystřelil postup Olomouci

Autor: ČTK
Postupovou branku olomouckých hokejistů v předposledním barážovém utkání proti Mladé Boleslavi vstřelil v prodloužení Jan Jaroměřský. Odchovanec Mladé Boleslavi se naprosto symbolicky trefil proti svému mateřskému klubu, kterému však bod taky stačil k postupu.


Jaroměřský marně čekal na extraligovou šanci v Liberci, zato na Hané se hned v první sezoně stal jednou z ústředních postav Kohoutů. Byl to právě on, kdo rozhodl o postupu Mory do extraligy. "Chtěl jsem střílet nahoru, netuším, jestli to ještě Honza Knotek tečoval. Je to jedno, hlavně, že jsme tam. Oni to asi rozeberou v televizi, ale nevypadalo, že tam byla teč. Popravdě je to opravdu jedno," řekl k rozhodujícímu gólu bek Mory Jan Jaroměřský.

Pocity, které zažíval po vítězné trefě, neuměl popsat. Takový úspěch zatím nezažil. "Hrozně super pocit dát branku proti Mladé Boleslavi, kde jsem hokejově vyrostl, a ještě tím rozhodnout o postupu. Je to asi vrchol toho, co jsem zatím s hokejem zažil. Pocit je hrozně hezký a chci poděkovat všem klukům, že takto bojovali. Nebyl to jen tento zápas, ale i těch deset předchozích a jsme rádi, že jsme ten postup udělali už dnes," řekl Jaroměřský.

Když v létě na Hanou přišel, nad baráží ani moc neuvažoval. O postupu v olomoucké šatně nemluvil už vůbec nikdo. "Věřil jsem, že postoupíme do play off, že budeme hrát celý rok nahoře. To se povedlo, ale že se baráž takhle povede, to jsem nevěřil. Že budeme sbírat takto body, to jsem nečekal. Dařilo se nám urvat body i v zápasech, kdy se nám až tak nevedlo, což bylo také velmi důležité," dodal Jaroměřský.

Přestože Olomouc čeká ještě nedělní utkání s Kladnem, návrat do extraligy po sedmnácti letech prý nelze nezapít ihned. "V neděli máme utkání, normálně se to odehraje, takže by bylo nedůstojné, abychom tam dostali nějaký klepec. Ale zase bychom to urazili, kdybychom dnes neslavili. Teď jsme toho plní a věřím, že si to zasloužíme dnes oslavit, když to tak krásně dopadlo," dodal Jaroměřský.

Články odjinud


Články odjinud