19. dubna 2014 • 10:32

Murphy, Miele a McDonald doplnili kádr USA pro MS

Autor: ČTK
Obránce Connor Murphy s útočníkem Andym Mielem z Phoenixu a další forvard Colin McDonald z New York Islanders doplnili nominaci hokejistů Spojených států amerických na květnové mistrovství světa v Minsku. Trenér Peter Laviolette tak má v kádru osmnáct hráčů a může jej rozšířit ještě o další sedm.


Šestadvacetiletý Miele se představil na mistrovství světa v roce 2011 na Slovensku. V té době ještě působil na univerzitě v Miami. Za Phoenix má ale za tři sezony na kontě jen 15 utkání a dvě asistence. Převážně působil na farmě v Portlandu v nižší AHL.

O tři roky starší McDonald i jednadvacetiletý Murphy budou na velké mezinárodní akci v dresu USA debutovat. McDonald si v tomto ročníku připsal v 70 zápasech 18 bodů za osm branek a 10 asistencí. Murphy je juniorským mistrem světa z loňska. Za Phoenix sehrál 30 utkání a zaznamenal osm bodů za gól a sedm přihrávek.

Prozatímní kádr hokejistů USA na MS v Minsku (9.-25. května):

Brankář: Connor Hellebuyck (University of Massachusetts Lowell/NCAA),

obránci: Matt Donovan (NY Islanders/NHL), Jake Gardiner (Toronto/NHL), Seth Jones (Nashville/NHL), Jake McCabe (Buffalo/NHL), Connor Murphy (Phoenix/NHL), Jeff Petry (Edmonton/NHL), Jacob Trouba (Winnipeg/NHL),

útočníci: Jimmy Hayes (Florida/NHL), Kevin Hayes (Boston College/HEA), Colin McDonald (NY Islanders/NHL), Andy Miele (Phoenix/NHL), Peter Mueller (Kloten/Švýc.), Brock Nelson (NY Islanders/NHL), Drew Shore (Florida/NHL), Craig Smith (Nashville/NHL), Tim Stapleton (Kazaň/KHL), Vincent Trocheck (Florida/NHL).

Články odjinud


Články odjinud