19. dubna 2014 • 21:19

Rajnoch s Jarolímem si domluvili signál a zmátli i spoluhráče

Autor: ČTK
Fotbalistům Liberce pomohl k výhře 2:1 nad Slováckem vyrovnávací gól Jana Rajnocha, který vyplynul z domluveného signálu. Stoper Slovanu si dohodl s Markem Jarolímem, kam se bude zahrávat přímý kop, následně předal spoluhráčům opačné informace, aby svým pohybem odtáhli obránce, a Rajnoch měl již poměrně lehkou pozici ke skórování.


"S Marou jsme se domluvili, že to dá na zadní tyč. Kromě nás a Pavelky to nikdo jiný nevěděl. Ostatním jsem řekl, že půjdeme na přední tyč, ale já pak zůstal na zadní, kam to Mára perfektně kopnul," popsal gólovou akci Rajnoch.

Pro bývalého reprezentanta to byl 25. ligový gól, ale první od listopadu 2009. Tehdy nedlouho poté odešel z Mladé Boleslavi do zahraničí a vrátil se až letos v zimě. V české lize tak měl jen pětizápasovou střeleckou pauzu.

"Sice jsem se v české lize dlouho netrefil, ale v Turecku jsem pár gólů dal. Každopádně ale budu něco platit do kasy. Uvidíme, možná ještě něco přidám," řekl Rajnoch.

Svým gólem nastartoval obrat, poté co po nevydařené první půli Liberec prohrával 0:1. "Byl to typický zápas dvou poločasů. V prvním jsme nechali Slovácko hrát. Nehráli jsme to, co po nás trenér chtěl. Udělalo se pár změn, ale nefungovalo nám to. Trenér nám pak o poločase řekl, že mu je jedno, jestli prohrajeme, ale že musíme padat na hubu. A to jsme pak předvedli," zhodnotil Rajnoch.

Znovu se tak potvrdilo, že Liberec má lepší druhé poločasy, čehož si všiml i Rajnoch, když ještě sledoval zápasy Slovanu jen přes internet z Turecka. "Už tehdy mi přišlo, že první půle jsou takové jalové a ve druhých půlích se výkon týmu zvedá. A asi to tak funguje i po mém příchodu," dodal.

Velký podíl na obratu měl podle Rajnocha brazilský záložník Douglas, který po příchodu na hřiště na druhou půli byl hodně aktivní. "Musím pochválit Douglase, který naši hru zvedl a pomohl nám to otočit," řekl Rajnoch.

Nový trenér David Vavruška se snaží vštěpit týmu ofenzivnější pojetí hry, na což si liberečtí hráči museli zvykat a chvíli trvalo, než nové pokyny dokázali přenést na trávník. "Řekli jsme si, že budeme hrát víc dopředu a že nebudeme na nic čekat. V první půli to nefungovalo, tak nás trenér znovu nabádal k útočení. Řekl nám, že si to obhájí u vedení, když dostaneme tři góly, ale že nás chce vidět vepředu a ne zalezlé vzadu," prozradil Rajnoch.

Zkušený stoper se po minulém zápase v Příbrami těžko smiřoval s tím, že sudí odpískal dvě penalty právě po jeho údajných faulech. Dokonce ho to přimělo, aby na facebooku založil stránku "Čistý fotbal" bojující proti ovlivňování zápasů.

"Tentokráte sudí podal velice kvalitní výkon na obě strany. Ta penalta pro nás byla jasná. Tam není co řešit," řekl Rajnoch.

Články odjinud


Články odjinud