19. dubna 2014 • 22:14

Mladá Boleslav porazila Jablonec 3:2 a pojistila si třetí místo

Autor: ČTK
Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v 25. ligovém kole Jablonec 3:2 a pojistili si třetí místo v tabulce. Na čtvrtou příčku mají v neúplné tabulce náskok pěti bodů. Středočeši v první půli po trefách Zahustela a Ščuka z penalty dvakrát vedli, Baumit dokázal vždy odpovědět po brankách Loučky z penalty a Moulise. Třetí náskok po Magerově gólu z 54. minuty už ale Mladoboleslavští nepustili a vrátili tak soupeři nedávné vyřazení ze čtvrtfinále domácího poháru. Středočeský celek doma vyhrál pošesté za sebou.


"Chtěli jsme Jablonci nejen vrátit vyřazení z poháru, ale také jsme věděli, o co hrajeme. Máme to svých rukách. Když budeme vyhrávat, máme třetí místo a jdeme do pohárů. Je to jen na nás," řekl domácí záložník Zahustel.

V předchozích čtyřech ligových vzájemných soubojích padlo dvanáct branek a ofenzivně se hrálo i tentokrát. Boleslav povzbuzená týden starou kanonádou 5:1 se Znojmem začala velmi aktivně a už v osmé minutě vedla. Jarolím našel na zadní tyči Mageru, jehož nepovedenou střelu mířící mimo doklepl do sítě nabíhající Zahustel.

Domácí pokračovali v náporu, Koreš ale ve velké šanci trefil jen obránce a Jablonec trestal. Magera zablokoval ve vlastním vápně střelu rukou a z pokutového kopu se nemýlil kapitán Loučka, který napravil penaltový nezdar z minulého kola s Duklou.

Boleslav si ale za šest minut vzala náskok zpět. Sudí Kovařík nařídil po souboji domácího Kysely s Novákem penaltu, kterou s přehledem proměnil Ščuk. Bosenský záložník potvrdil dvanáctým gólem pozici nejlepšího týmového střelce a jedinou branku ztrácí na lídra tabulky ligových kanonýrů sparťana Lafatu.

"Nechci polemizovat, jestli penalta byla, nebo nebyla. Podstatný je ten souboj, šli jsme do toho v šestnáctce naivně," řekl hostující trenér Roman Skuhravý.

Jablonec se nedostával k ofenzivním akcím tak často jako domácí, ale když se mu to povedlo, byl nebezpečný. V 31. minutě přistrčil Rossi míč Moulisovi a ten střelou pod břevno nedal Divišovi šanci. Hostující záložník dal ve druhém ligovém utkání první gól.

"Věděli jsme, že i když Jablonec třeba neměl výsledky, byl schopný si vytvářet gólové šance. My jsme to umocnili tím, že jsme soupeři dopřáli první půli poměrně dost prostoru," řekl domácí kouč Karel Jarolím.

Také vstup do druhé půle vyšel lépe Boleslavi. Zahustel nejprve svou možnost prováhal, ale pak poslal z pravé strany přihrávku do vápna a Magera protlačil míč do sítě. Navázal tak na dvě trefy proti Znojmu. "Teď se mi daří střelecky. Musím to jen zaklepat, snad to tak bude pokračovat," přál si Magera.

Domácí se snažili kontrolovat hru, vytvořili si několik nadějných závarů, přesto Jablonec mohl opět srovnat. Po Kopicově centru se Hubník hlavičku špatně trefil. Jinak měli šance hlavně domácí, Zahustel ovšem ani v jednom případě nezvýšil.

Boleslav to pak mohlo hodně mrzet. Hosté v závěru měli tlak a střídající Doležal nesrovnal jen kvůli tomu, že v gólové pozici netrefil balon. "Myslím, že je trošičku nezasloužené, že si odsud neodvážíme minimálně bod. V závěru jsme měli minimálně tři čisté šance," řekl Skuhravý, jehož tým v lize popáté za sebou nevyhrál.

"V závěru při nás trochu stálo štěstí, Jablonec měl nebezpečné situace. Jsem rád, že jsme ze dvou zápasů doma získali šest bodů a držíme si odstup před čtvrtým mužstvem," uvedl domácí kouč Jarolím.

Články odjinud


Články odjinud