20. dubna 2014 • 12:24

Hradec porazil Ústí a vede druhou ligu o skóre před Táborskem

Autor: ČTK
Fotbalisté Táborska vydrželi po sobotní výhře nad Bohemians Praha v čele druhé ligy jen den. Z prvního místa je po vítězství 3:1 nad Ústím nad Labem znovu sesadil Hradec Králové, který vede Fotbalovou národní ligu před jihočeským týmem díky lepšímu skóre. Třetí České Budějovice ztrácejí po 23. kole na oba soupeře dva body.


Hradec se dočkal výhry po dvou bezbrankových remízách za sebou. Vykročil za ní ve 34. minutě, kdy se po akci Zeleného prosadil Halilovič. V 57. minutě zvýšil se štěstím Shejbal, o šest minut později snížil po hlavičce hostující Pavlata, ale čtvrt hodiny před koncem rozhodl Vaněček. Nejlepší střelec soutěže dal sedmnáctý gól v sezoně.

Žižkov doma překvapivě podlehl 0:1 Vlašimi a vzdálilo se mu čelo tabulky. Viktoria ztrácí na první dva celky osm bodů a o skóre se před ni dostala Karviná díky výhře 3:0 nad Pardubicemi. Dvě branky Slezanů dal v první půli Fiala.

Žižkov měl do 23. kola na jaře velmi dobrou formu a bodoval ve všech pěti předchozích zápasech, v nichž dokonce ani jednou neinkasoval. Recept na žižkovskou obranu našel až dnes po 565 minutách vlašimský Vebr, který napřáhl z 30 metrů a "padáčkem" překonal brankáře Holého, jenž ve Viktorii hostuje ze Sparty.

Vlašimská obrana naopak domácí téměř k ničemu nepustila a uhájila těsnou výhru. Svěřenci trenéra Vlastimila Petržely vyhráli potřetí z posledních čtyř zápasů a udělali důležitý krok k záchraně.

Články odjinud


Články odjinud