20. dubna 2014 • 17:37

Leverkusen je znovu čtvrtý, Schalke prohrálo ve Stuttgartu

Autor: ČTK
Fotbalisté Leverkusenu zvítězili v utkání 31. kola německé ligy v Norimberku 4:1 a posunuli se zpět na čtvrté místo, které zajišťuje účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Schalke neuspělo na hřišti Stuttgartu a zůstává třetí o šest bodů za Dortmundem.


V 16. minutě otevřel skóre obránce Leverkusenu Emir Spahič střelou z dálky. Za německý tým se trefil poprvé. O deset minut později ale z přímého kopu vyrovnal Marvin Plattenhardt, pro kterého to byl také první gól v sezoně.

Na začátku druhého poločasu vstřelil rozhodující branku Sebastian Boenisch, jenž se taktéž zapsal mezi premiérové střelce tohoto ročníku. Pak se trefil znovu Spahič, když mu před branku přihrál Son Hung-min. Spahičovi se povedlo dát dva góly v jednom utkání poprvé od září 2004. Svoji první trefu si na konci zápasu připsal také Roberto Hilbert a upravil na konečných 1:4.

Norimberk tak po čtvrté porážce v řadě zůstává na sestupové 17. pozici. Pouze na lavičce byli pro tento zápas připraveni Tomáš Pekhart a Ondřej Petrák, Adam Hloušek nemohl nastoupit kvůli kartám.

Útočník Stuttgartu Martin Harnik vstřelil první gól zápasu proti Schalke ve 23. minutě, když si naběhl na centr Daniela Didaviho a hlavou překonal brankáře Fahrmanna. V druhém poločase pak domácí přidali dva rychlé góly: nejprve se poprvé v sezoně trefil Cacau, o pět minut později přidal druhou branku Harnik.

Schalke už dokázalo pouze zkorigovat na 1:3, Ádám Szalai umístil přízemní střelu k tyči a dal sedmý gól v tomto ligovém ročníku. Stuttgart tak neprohrál potřetí za sebou a má náskok čtyř bodů na šestnáctý Hamburk.

Články odjinud


Články odjinud