20. dubna 2014 • 20:11

Prostějovští basketbalisté vyřadili ve čtvrtfinále Kolín

Autor: ČTK
Basketbalisté Prostějova jsou po Pardubicích a Nymburku dalšími semifinalisty ligového play off. Kolín vyřadili 3:0 na zápasy, sérii ukončili domácím vítězstvím 85:69, o němž však rozhodli až drtivým nástupem do závěrečné čtvrtiny.


Kolín vyhrál poločas o sedm bodů a v Prostějově nečekaně vedl ještě po půlhodině hry. Jenže v poslední čtvrtině dali hosté za osm minut jediný koš a naděje na prodloužení série byla tatam.

"Bylo to velmi těžké utkání, o to větší radost máme z postupu," řekl prostějovský kouč Zbyněk Choleva. "Třicet minut jsme dotahovali, nedařila se nám naše rychlá hra a střelba, protrápili jsme se první půlkou. Celkovým zlepšením hry a větší agresivitou v obraně jsme se dostali zpátky do utkání. Roman Marko dal trojku a následně kombinační hrou pod koš jsme dovedli utkání k vítězství," dodal.

Kolínský trenér Predrag Benáček prohlásil, že prohra o 16 bodů je pro hosty trochu krutá. "Jsem spokojený s 30 minutami, které jsme odehráli chlapsky, bojovali jsme a po tu dobu byli Prostějovu konkurentem. Pak na nás padla ztráta koncentrace. Prostějov je silný tým a vítězství si zasloužil," řekl Benáček.

Druhý tým základní části se v semifinále utká s Pardubicemi, nymburské obhájce titulu čekají zápasy s vítězem série Opava - Děčín. V té vede Opava 2:1, čtvrtý zápas se hraje v úterý na severu Čech.

Články odjinud


Články odjinud