21. dubna 2014 • 15:24

Tohle je válka, prohlásil o finále KHL obránce Lva O'Byrne

Autor: ČTK
Finále Kontinentální hokejové ligy nabralo v neděli během svého druhého dílu obrátky. Na ledě Magnitogorsku se hned několikrát pořádně zajiskřilo. V sázce je hodně - zisk Gagarinova poháru a nesmazatelný zápis do historie. Kanadský obránce ve službách Pražanů Ryan O'Byrne přirovnal vyvrcholení sezony k válce.


Právě devětadvacetiletý O'Byrne byl v průběhu druhého utkání hodně vidět a nejednou hráče v dresu ruského soka ujistil, že Pražané rozhodně nehodlají být za otloukánky. Nasbíral celkem 41 trestných minut, přičemž většinu z nich za velkou závěrečnou bitku s Vladimirem Malenkychem. Sudí ho po ní vykázali do kabin s trestem do konce zápasu.

"Však víte, o co jde - tohle je prostě finále. Obrovská bitva, válka. Soupeř hraje hodně do těla, stejně tak i my. A občas se pak stane, že se to popere. Každý prožívá velké emoce a chce ve finále moc uspět, vyhrát ho. Pak občas přijde nějaká mela a to se stalo i tentokrát," vysvětlil O'Byrne.

Z pohledu respekt budícího beka s bohatými zkušenostmi z NHL je třeba, aby každý člen týmu byl připraven jakoukoliv bitvu podstoupit. Na válku je podle něho potřeba být připravený. "V opačném případě nemůžete uspět. Je to důležitá součást mé hry a vůbec hry celého našeho týmu. Snažím se hrát soupeři hodně do těla a hru mu tak co možná nejvíc znepříjemnit. Tohle je prostě můj styl," vysvětlil O'Byrne.

"Ve třetím zápase to nebude jinak. Budeme na ně doma připraveni a chceme dvakrát vyhrát," ujistil bývalý hráč Montrealu, Colorada a Toronta, nad nímž se vznášela hrozba, že kvůli dodatečnému disciplinárnímu trestu bude nucen třetí duel vynechat. Vedení soutěže ale dnes potvrdilo, že hráče trestat nebude a O'Byrne může v úterý nastoupit.

Vyrovnaný stav 1:1 po utkáních na ledě favorita považuje za úspěch. "První zápas jsme vyhráli a věděli jsme, že ten druhý už nám nebudou chtít dát za každou cenu. Bylo zřejmé, že to nebude jednoduchá série. A oni ten druhý zápas hráli skvěle," ocenil výkon soupeře O'Byrne. "Stav 1:1 ale bereme, je pro nás určitě přijatelný," dodal.

Ví, že Lvi se musejí oproti minulému vystoupení zlepšit. "Oni vypadali mnohem aktivněji a více bruslili. My jsme se naproti tomu možná drželi až moc vzadu. Tušili jsme, že na nás vlítnou, což se také potvrdilo. Podařilo se jim dát první gól a s tím se v této lize hraje špatně. Navíc v této fázi sezony, kdy si to soupeř umí pohlídat. Musíme hrát zase lépe v defenzivě, aby neměli tolik místa," řekl O'Byrne.

Články odjinud


Články odjinud