23. dubna 2014 • 20:29

Volejbalisté Českých Budějovic jsou krok od extraligového titulu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Českých Budějovic jsou krok od návratu na extraligový trůn. Svěřenci kouče Jana Svobody i v druhém domácím utkání přehráli favorizovaný Liberec, zvítězili opět 3:1 a stejným poměrem vedou i finálovou sérii. Ukončit boj o titul mohou Jihočeši v sobotu v Liberci od 15:00.



Budějovičtí by v případě triumfu získali titul v nejvyšší soutěži pošesté za posledních osm sezon. Extraligu ovládli v letech 2007 až 2009, 2011 a 2012.

V druhém utkání na palubovce Jihostroje se opakoval úterní scénář. České Budějovice vyhrály dramatický první set a v druhém vládl Liberec. "V tom setu se vše zadrhlo," komentoval vývoj českobudějovický Jan Kuliha v České televizi.

Jenomže od třetího setu domácí hráči vždy s mírným náskokem vedli a zbylé dvě sady získali shodně poměrem 25:22. "Nenechali jsme se zlomit nepovedeným druhým setem a hráli jsem zase v pohodě," usmíval se univerzál Michal Kriško.

"Zápas jsme si prohráli sami, nebyli jsme důslední v chycených bodovkách. To bylo to, co dneska rozhodlo," řekl liberecký kapitán Aleš Správka. "Nic nevzdáváme. Musíme tlačit víc do servisu," řekl liberecký Jakub Janouch před dalším zápasem. Tým zpod Ještědu stále doufá, že po 11 letech ukončí čekání na mistrovský titul.

Do finále vstoupil vítěz základní části Liberec lépe a vyhrál 3:0, jenomže pak jeho dlouhá vítězná série 32 utkání skončila. České Budějovice získaly druhý zápas finále v Liberci po boji 3:2 a na domácí palubovce zvítězily dvakrát shodně 3:1.

Bronzové medaile získali volejbalisté Zlína. V Příbram dnes vyhráli 3:1 na sety a stejným poměrem ovládli sérii o 3. místo.

Články odjinud


Články odjinud