24. dubna 2014 • 09:49

Taktika Realu Madrid nás zaskočila, přiznali hráči Bayernu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov připustili, že je zaskočilo, s jakou taktikou nastoupil Real Madrid do domácího zápasu semifinále Ligy mistrů. Nečekali, že Real bude hrát až tak defenzivně. Španělskému celku se to ale vyplatilo, soupeře téměř nepustil do šance a vyhrál 1:0.



"Čekali jsme, že na nás vlétnou a budou se snažit doma rozhodnout. Místo toho však čekali, co předvedeme my. Svojí taktikou nás překvapili," přiznal nizozemský záložník Arjen Robben, kterého obrana Realu na křídle často zdvojovala až ztrojovala.

Bayern od začátku domácí přehrával a téměř nepůjčoval soupeři míč, ale nedokázal se dostávat do větších šancí. "Vždy nám chybělo pár centimetrů. Hlavně při šanci Götzeho, který mohl v závěru vyrovnat," pokračoval Robben. "Herně jsme byli lepším týmem, utkání jsme dominovali a nezasloužili jsme si prohrát," dodal.

Real byl ale mnohem efektivnější. Hned z prvního vážnějšího protiútoku vytěžil gól Karima Benzemy a dostal se do dalších čtyř dobrých střeleckých pozic. "Byli zatažení vzadu, dobře bránili a spoléhali na brejky, které mají velmi dobré," konstatoval brankář Manuel Neuer.

"Při jejich síle v brejcích bylo jasné, že se do nějaké šance dostanou. Tomu je nemožné se vyhnout. Bylo to hlavně o tom, co předvedeme my vepředu, a gól se nám bohužel dát nepovedlo," mrzelo kapitána Philippa Lahma.

Trenér Bayernu Pep Guardiola však i přes porážku své svěřence pochválil. "Jsem na tým hrdý. Ukázal svou sílu a přehrával jeden z nejlepších týmů na světě. Bohužel v protiútocích jsou hráči Realu úplně nejlepší," pochválil soupeře Guardiola. "Snažili jsme se držet míč, abychom jejich brejky eliminovali, ale jednou se nám to nepovedlo. Stále máme před sebou ale odvetu, ve které potřebujeme přidat ještě jeden rychlostní stupeň," dodal.

Hráči Bayernu jsou přesvědčeni, že v domácí odvetě zvrátí souboj na svoji stranu. "Hrajeme doma a v Allianz Areně je možné úplně všechno," prohlásil Lahm. "Nevezeme si sice nijak dobrý výsledek, ale stále jsme ve hře a doma postoupíme," dodal Robben.

Ramos s Pepem odvrací míč před hvězdou Bayernu Franckem Ribérym
Ramos s Pepem odvrací míč před hvězdou Bayernu Franckem Ribérym

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud