24. dubna 2014 • 13:24

Hráčská asociace zvolila za nejlepšího fotbalistu ligy Hušbauera

Autor: ČTK
Nejlepším fotbalistou první ligy je podle České asociace fotbalových hráčů (ČAFH) záložník Sparty Josef Hušbauer. Nejlepší střelec prvního týmu tabulky byl oceněn na středečním slavnostním večeru v Praze, vítěze ankety vyhlásil vicemistr světa z roku 1962 Josef Jelínek. Na dalších místech se v hlasování samotných fotbalistů umístili další sparťané Bořek Dočkal a David Lafata.


Hušbauer je v této sezoně tahounem Sparty v boji o titul. Nastřílel už 14 branek a může se stát prvním záložníkem, který získá korunu pro krále ligových střelců.

"Pro Josefa Hušbauera bych hlasoval také. Myslím si, že má před sebou velkou budoucnost. Líbí se mi jeho hra, je to běhavý, tvořivý hráč. Kdybych ho měl porovnat s někým, kdo hrál v naší době, tak to byl Pepa Masopust," řekl Jelínek.

Sám Hušbauer bere ocenění především jako důkaz, že tato sezona Spartě mimořádně vychází. "Myslím si, že moje zvolení hráčem sezony vyplývá z toho, že se nám daří jako týmu. I díky hráčům, které kolem sebe mám, můžu podávat dobré výkony. Navíc se mi nadstandardně daří i střelecky, takže jsem asi hodně vidět," řekl Hušbauer. "Osobní ocenění jsou krásná a za tuhle cenu moc děkuju, ale skutečně mě nejvíc ze všeho zajímá titul se Spartou," dodal.

Vyhlášení ankety se uskutečnilo v rámci charitativního Nadace Taťány Kuchařové - Krása pomoci, jež je zaměřena na pomoc seniorům. Mezi ně patří také fotbaloví internacionálové. "Víme, že výtěžek akce se dostává také k bývalým sportovcům a fotbalistům," řekla předsedkyně ČAFH Markéta Haindlová.

Články odjinud


Články odjinud