11. července 2014 • 22:03

Spilkové British Open nevyšlo a neprošla cutem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší česká golfistka Klára Spilková ani napodruhé neprošla cutem na slavném British Open. Na turnaji kategorie major na hřišti Royal Birkdale Golf Club v Southportu měla po dvou kolech 13 ran nad par hřiště a skončila tak na děleném 120. místě, přičemž do závěrečných dvou víkendových kol prošly jen hráčky do 60. místa s bilancí +6.


Už při loňské premiéře Spilková neprošla cutem, když na proslulém hřišti v St. Andrews měla po dvou kolech bilanci pět ran nad par. Tento výkon chtěla devatenáctiletá hráčka letos vylepšit, to se jí ale nepodařilo. V prvním kole zahrála pět ran nad par a ve druhém dokonce osm ran nad par. Osudnou se jí stala série čtyř bogey a jednoho triple bogey.

"I přesto, že výsledek není příliš veselý, to byl krásný turnaj a opět mi hodně dal. Hlavu rozhodně nevěším a už se těším do Německa (German Open), kde si hodlám spravit chuť. Nyní si ještě půjdu zatrénovat a zítra odlétám domů, kde jen přeházím věci a hurá do Mnichova," řekla Spilková pro golf.cz.

Vedlo se naopak Američance s českými kořeny Jessice Kordové, která zahrála dvakrát par hřiště a do posledních dvou kol vstoupí z 10. pozice. Průběžné vedení drží Američanka Mo Martinová s bilancí -6, obhájkyně loňského vítězství a světová jednička Stacy Lewisová je průběžně šestnáctá a na vedoucí krajanku ztrácí sedm ran.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud