21. července 2014 • 19:27

Bývalý reprezentant Albertini chce vést italský fotbal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý záložník AC Milán a italské reprezentace Demetrio Albertini se bude ucházet o pozici šéfa národní fotbalové federace (FIGC). Funkce je volná od června, kdy ji po vyřazení italského týmu v základní skupině mistrovství světa v Brazílii opustil Giancarlo Abete, jenž odstoupil spolu s reprezentačním koučem Cesarem Prandellim.


"Jsem k dispozici. Vždycky jsem byl lídr na hřišti a rád bych řídil i změnu ve vedení," uvedl na dnešní tiskové konferenci dvaačtyřicetiletý Albertini, jenž je v současnosti viceprezidentem FIGC.

Albertini je populární už z doby své aktivní kariéry, jejíž převážnou část strávil v AC Milán. V 90. letech s ním vyhrál pětkrát domácí ligu a dvakrát Ligu mistrů. Po odchodu z Milána v roce 2002 ještě působil v Atléticu Madrid, Laziu, Bergamu a Barceloně. V národním týmu odehrál 79 zápasů.

Federace bude Abeteho nástupce volit v srpnu. Kromě Albertiniho vyslovil zájem kandidovat šéf italských amatérských soutěží Carlo Tavecchio. Proti jeho možnému zvolení už nicméně vystoupily velkokluby typu AS Řím či Juventusu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud