22. července 2014 • 09:55

Malajsijská střelkyně kvůli ztrátě kufru přišla o obhajobu zlata

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Malajsijská střelkyně Nur Ayuni Farhana Abdul Halimová nemůže obhajovat zlato na Hrách Commonwealthu. Během cesty do dějiště Her v Glasgow se ji totiž ztratilo zavazadlo se závodní vestou, bez které nesmí nastoupit.


"Obhajuje zlatou medaili a ani nedostane šanci závodit. Je to pro ni opravdu bolestné. Je mi jí líto," řekl manažer malajsijských střelců Musa Omar. "Snažili jsme se sehnat jinou vestu. Jednu jsme si chtěli půjčit, ale ta jí neseděla. A kdyby dostala úplně novou, potřebovala by dva měsíce, aby si na ni zvykla a dalo se v ní dobře střílet," dodal.

Čtyřiadvacetiletá Halimová své šance upínala k tomu, že se zavazadlo zaseklo během přestupu v Londýně, ale ani během tří dnů čekání se nenašlo. Nestihla se tak včas zaregistrovat do soutěže, která začíná ve čtvrtek. Střílet měla vzduchovou puškou na 10 metrů a sportovní malorážkou na 50 metrů.

Přesto musí s týmem ve Skotsku zůstat. "Licence na zbraně jsou všechny psané na její jméno. Takže ji nemůžeme poslat domů. Je to celé velmi nešťastné. Nese to velmi těžce, všichni jsme z toho velmi smutní," dodal Omar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud