22. července 2014 • 10:55

Balej se po roce vrátil do Plzně, opět chce s Indiány uspět

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po sezoně strávené v Chomutově se do Plzně vrátil Jozef Balej, jenž na západě Čech slavil v roce 2013 zisk mistrovského titulu. Slovenský útočník v pondělí ve známém prostředí zahájil přípravu na ledě na nový extraligový ročník a věří, že se v dresu Indiánů dočká dalšího úspěchu.


"Není to tady pro mě nové, což je příjemné. Potkal jsem spoustu známých lidí. Moc jsem se sem těšil," přiznal dvaatřicetiletý rodák z Myjavy, jenž si chce v dresu Škody spravit náladu po sestupu s Chomutovem. "Bylo to moje nejhorší hokejové období. Nemá smysl se k tomu vracet, jen to škodí. V určitých věcech to ale byla výjimečná zkušenost," prozradil Balej, jehož si plzeňský generální manažer Martin Straka vyhlédl do svého týmu již na konci uplynulého ročníku.

"Semlelo se to rychle. Už na konci sezony jsme byli s Martinem (Strakou) v kontaktu a po jeho dovolené se to po určitém vývoji dotáhlo do konce," uvedl hráč, který oblékal v NHL dresy New Yorku Rangers, Montrealu a Vancouveru.

Přestože žije s českou manželkou v Brně, vazby na Plzeň nepřerušil ani po svém odchodu. "Zůstal jsem v kontaktu. Mám tady kamarády, s nimiž jsem si psal během sezony," řekl Balej, jenž absolvoval přípravu na suchu individuálně. "Jsem na to zvyklý už z Ameriky. Jedu pořád podle plánu, jsem v tom poctivý. Jsem už starší hráč a vím, co potřebuji. Naopak když nic nedělám, jsem z toho nervózní. Mám to dané výchovou, že se připravuji naplno," popsal své tréninkové zvyky.

Letní dřinu si zpestřoval večerním hraním fotbalu. „Mám ho moc rád a měli jsme v Brně partu s fotbalisty, s nimiž jsme si pravidelně zahráli.“

Nyní už se zkušený útočník chystá s Indiány na ledě a svoji roli v týmu si nechce vynucovat. "Přišel jsme sem makat. Roli mi určí trenér. Už jsem dozrál psychicky a nechci dělat zbytečné problémy. Každý hráč má samozřejmě svoje přednosti, jimž chce pomoci, ale jsem připravený se přizpůsobit," prohlásil Balej.

Zkušený forvard vítá změnu pravidel v podobě zvětšení útočného pásma. "Někteří kluci v kabině říkali, že teď nedostřelí od modré čáry k brance, ale to snad nebude můj problém," usmál se odchovanec Trenčína. "Jako útočník to vidím pozitivně, budeme mít více prostoru, což bude rozhodující hlavně v přesilovkách a ty budou v zápasech klíčové," dodal Belej vážněji.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud