24. července 2014 • 21:51

Hlasy po odvetě 2. předkola fotbalové EL Liberec - Košice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po odvetném utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy Slovan Liberec - MFK Košice (3:0):


Samuel Slovák (trenér Liberce): "Věděli jsme, že i když jsme první zápas vyhráli v Košicích 1:0, nebude to lehké. Jeden gól může padnout kdykoliv. Měli jsme dobrý start do utkání, ale pak Košice takovým silovým fotbalem získaly na zbytek prvního poločasu převahu, i když my jsme se dobře bránili. Druhý poločas jsme se uklidnili, hráči chytili herní pohodu a začali si víc věřit. Druhý poločas byl z naší strany velmi dobrý, bojovný, běhavý. Začali jsme se kombinačně prosazovat, ovládli jsme hru. Vypracovali jsme si řadu akcí, které mohly skončit gólem. V těžkém zápase s dobrým soupeřem jsme uhráli velmi dobrý výsledek a zaslouženě jsme vyhráli. Astra Giurgiu je silný soupeř, skončil druhý v rumunské lize, která má velmi slušnou úroveň. Budeme se o nich snažit získat co nejvíc informací, oni určitě ví, že jsme mužstvo, které v minulé sezoně hrálo dlouho v pohárech. To by mohla být naše psychologická výhoda."

Radoslav Látal (trenér Košic): "Už před dvojutkáním jsem říkal, že Liberec je zkušené mužstvo a že budou rozhodovat chyby. Oba dva zápasy to platilo. Dneska nám prvních deset patnáct minut moc nevyšlo, potom jsme se dostali do hry a měli i šance, které jsme bohužel neproměnili. Do druhé půle jsme chtěli nastoupit stejně, ale pak jsme inkasovali z první střely na branku gól a bylo o postupujícím rozhodnuto. Mrzí mě, jak jsme ten zápas do konce odehráli, měli jsme to dohrát důstojněji. Liberec v závěru kraloval a suverénně to dohrál do vítězného konce."

Josef Šural (záložník Liberce): "Všichni jsme to zvládli výborně. První poločas spíš takovou bojovností, druhý jsme přidali i kvalitu a zaslouženě jsme postoupili. První krok je splněný, ale vůbec to nebylo jednoduché. Ukázalo se, že Košice byly právem v předkole Evropské ligy, nebyl to vůbec špatný tým. Zažil jsem zápasy s Kluží, myslím, že se přes ně dalo postoupit. U nich jsme smolně prohráli 0:1, doma jsme nedali mraky šancí. Moc dobré vzpomínky na rumunský fotbal nemáme, ale snad jim to vrátíme."

Michal Hamulák (útočník Liberce): "Je to kuriózní. Přišel jsem ze Slovenska a hned první kolo jsme dostali slovenské mužstvo. Určitě to byla motivace navíc. Jsem šťastný, že jsme to zvládli, vyhráli i tenhle zápas a postoupili."

Tomáš Ďubek (záložník Liberce): "První poločas jsme byli možná trošku nervózní, v kabině jsme si v poločase řekli, že musíme hrát více v klidu. Druhý poločas byl lepší, padly tam góly. Jsem rád, že můj gól pomohl k vítězství, cením si toho, že jsem dal první gól na domácím stadionu a hned tahle důležitý. Ale hlavní byl kolektivní výkon. Výsledek 4:0 ze dvou zápasů je dílo každého hráče, který tam byl a hrál. V poločase jsem měnil kopačky. Je to takový můj zvláštní rituál, když sám vnitřně cítím, že s prvním poločasem nejsem spokojený. Chci prostě něco změnit, většinou to vychází na kopačky. Číslo dresu změnit nemůžu, tak jsem se přezul a nakonec to dobře dopadlo."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud