25. července 2014 • 13:58

Volejbalistky vstoupily do Grand Prix výhrou 3:1 nad Chorvatskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České volejbalistky vstoupily do turnaje třetí skupiny světové Grand Prix v Almaty vítězstvím nad Chorvatskem 3:1 po setech 32:30, 25:21, 19:25 a 25:20. Zápas trval více než dvě hodiny. Dalšími soupeřkami českého týmu budou v sobotu Austrálie a v neděli domácí Kazachstán, druhý turnaj se hraje za týden v Brně.


Klíčem k úspěchu byla vydařená koncovka úvodní sady, v níž se po dlouhé přetahované radovaly české hráčky. Ty těžily z útoků univerzálky Havlíčkové, která se celkem v utkání postarala o 24 bodů, po nahrávkách Smutné se prosazovaly také smečařky Havelková s Vanžurovou.

"Zvládnutá koncovka prvního setu byla z mého pohledu hodně důležitá v cestě ke konečnému vítězství. Nám úspěch dodal sebevědomí a soupeřkám ho vzal. Bylo to vidět na tom, že na začátku druhého setu zcela vypadly z tempa," uvedla pro Radiožurnál nejlepší hráčka českého týmu Aneta Havlíčková.

Po zisku první sady české hráčky pokračovaly ve velmi dobrém výkonu, zato Chorvatky doplácely na nevynucené chyby. Při podání Vanžurové už český tým vedl 6:0 a soustředěným výkonem si náskok udržoval, v obraně na síti vynikala Trnková. Chorvatky zabojovaly, zvrat ale odmítla Havelková a sadu ukončila přímým bodem z podání Vanžurová.

Ve třetím dějství se Chorvatky zlepšily, o valnou část bodů svého týmu se postaraly smečařky Jerkovová a Fabrisová. Po ztrátě setu šel ale výkon českých volejbalistek opět nahoru a v koncovce čtvrté sady již nedaly soupeřkám naději na zvrat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud