25. července 2014 • 16:33

Spor bývalých akcionářů Sazky skončil mimosoudní dohodou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Spor o peníze mezi Českou unií sportu (ČUS) a Sdružením sportovních svazů ČR, dvěma bývalými akcionáři zkrachovalé Sazky, skončil mimosoudní dohodou. Obě organizace o tom dnes informovaly ve společné tiskové zprávě. Sdružení požadovalo po unii náhradu za výpadek příjmů od loterijní společnosti ve výši 151,6 milionu korun plus úroky, které mohly dosáhnout dalších až 30 milionů. Podrobnosti dohody o narovnání ani jedna ze stran nespecifikovala.


Loni v únoru žalobě, kterou Sdružení sportovních svazů podalo, vyhověl Obvodní soud pro Prahu 6. O odvolání ČUS nebylo dosud rozhodnuto.

Spor se týkal smluvní záruky, kterou se ČUS (tehdejší ČSTV) v roce 2004 zavázala v případě výpadku příjmů od Sazky doplatit Sdružení sportovních svazů rozdíl. Ročně tak měl bývalý minoritní akcionář Sazky, bývalý Svazarm, dostávat zhruba 35 milionů korun, ty mu ale ČSTV neposílal. Proto se šéf Sdružení sportovních svazů ČR Zdeněk Ertl obrátil na soud.

Ertl si záruku vyžádal z obavy, že pro Sazku bude výstavba multifunkční haly v Praze-Libni příliš velkým soustem a že loterijní společnost pak nebude schopna dostát svým závazkům vůči akcionářům. Sdružení sportovních svazů bylo jediným z devíti akcionářů, který se takto pojistil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud