28. července 2014 • 13:38

Obránce Kolář bude hrát KHL za Vladivostok

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Jan Kolář bude od nové sezony působit v Kontinentální lize ve Vladivostoku. Sedmadvacetiletý reprezentant po vyřazení ukrajinského Doněcku z ligy zvažoval několik možností a nakonec se rozhodl zůstat v KHL. S Vladivostokem se dohodl na roční smlouvě. Informoval o tom hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.


"Ještě se řeší zdravotní prohlídky a některé věci. Kolář se dosud připravoval individuálně, k týmu by se měl připojit počátkem srpna během kempu ve Finsku," uvedl pro hokej.cz Spálenka.

Hledání nového angažmá se podle Spálenky zpočátku zaměřilo především na NHL. "Zástupci tamních klubů Koláře viděli na mistrovství světa a kontakty vypadaly docela slibně," uvedl. Jednání se zámořím se pak ale táhla a pardubický odchovanec se proto nakonec rozhodl pro jistotu a kontrakt v KHL.

Zástupci Doněcku se v polovině června definitivně dohodli s vedením KHL, že kvůli aktuální bezpečnostní situaci na Ukrajině se Donbass nové sezony KHL nezúčastní. Místo toho by měl hrát v domácí lize.

Admiral Vladivostok je loňským nováčkem KHL, dosud v něm nepůsobil žádný český hokejista. Tým letos převzal slovenský trenér Dušan Gregor, jenž v minulosti vedl mimo jiné Liberec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud