28. července 2014 • 13:40

Útočník Řepík bude hrát finskou hokejovou ligu za Lahti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Michal Řepík, který byl nucen si po konci Lva Praha v Kontinentální lize najít nové angažmá, zakotvil ve Finsku. S týmem Pelicans Lahti se dohodl na ročním kontraktu. Jeho příchod na sever Evropy potvrdil klubový web.


"Michal odpovídá profilu hráče, po jakém jsme toužili. Jeho charakteristickým znakem je bojovný styl hry, ale také umí dělat body," prohlásil sportovní ředitel Mika Saarinen na adresu pětadvacetiletého forvarda se zkušenostmi z NHL, kde se však nedokázal natrvalo prosadit do prvního týmu Floridy.

Řepík sice o něco více upřednostňoval setrvání v KHL, teď má ale jistotu angažmá. "Určité varianty tam byly, ale situace na trhu momentálně není příznivá. Po odstoupení Lva a ukrajinského Donbassu je na trhu hodně volných hráčů. Najít angažmá bylo za současných podmínek složitější," uvedl pro hokej.cz jeho zástupce Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

"Pelikáni" se ozvali přibližně před třemi týdny. "Dal na něho mimo jiné dobré reference kouč Kari Jalonen, který vedl v minulé sezoně Lva. Michala doporučil, klub měl o jeho angažmá velký zájem," připomněl Sivek. "Pro Michala je finská liga dobrým řešením. Patří k vynikajícím bruslařům, existuje velký předpoklad, že se prosadí. V Lahti o jeho schopnostech vědí, měl by dostat hodně herního prostoru," věří Sivek.

Řepík nastupoval v tuzemsku za mládežnické týmy pražské Sparty, před sezonou 2005/06 zamířil do zámoří a hrál WHL. V roce 2007 si ho jako celkově 40. hráče draftu vybrala Florida, za níž během čtyř sezon stihl 72 zápasů v základní části a připsal si 20 bodů (9+11). Po vstupu Lva do KHL ale dal přednost domácímu prostředí. V dlouhodobé části KHL nastřádal za 98 startů 22 bodů díky 12 trefám a 10 nahrávkám. Ve 26 zápasech v play off, v němž letos prošel se Lvem až do finále, přidal 13 bodů (5+8).

Jedním z jeho nových spoluhráčů bude i Tomáš Kudělka, vítkovický zadák, který do Lahti zamířil už v polovině května.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud