29. července 2014 • 21:34

Čeští plochodrážníci budou ve čtvrtek bojovat o MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Družstvo českých plochodrážních jezdců bude ve čtvrtek v závodu Poslední šance bojovat o postup do finále mistrovství světa. V semifinále ve švédském Västerviku dnes Aleš Dryml, Václav Milík, Josef Franc a Eduard Krčmář obsadili třetí místo, přímo do finále prošli Dánové.


Češi podle očekávání svedli boj o třetí příčku a tím i o účast v závěrečné kvalifikaci s Lotyšskem. Po 20 rozjížďkách hlavní rivaly porazili o 13 bodů. Nejvíce bodů na konto českého týmu přidal Krčmář a to devět, další mladík Milík vybojoval sedm.

Čtvrteční Poslední šanci v polské Bydhošti společně s českým týmem absolvuje Švédsko, které dnes ve Västerviku skončilo druhé, a ze sobotního semifinále v Británii postupující celky USA a Austrálie. Finále, které se rovněž v Bydhošti pojede 2. srpna, už mají jisté spolu s domácími Poláky a Dány také Britové.

Loni se čeští plochodrážníci finále MS zúčastnili poprvé od roku 2002 díky tomu, že ho pořádali v Praze na Markétě. Na kýženou medaili však nedosáhli a skončili na posledním čtvrtém místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud