29. července 2014 • 21:43

Hlasy po utkání 3. předkola Ligy mistrů Sparta - Malmö

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po úvodním zápase 3. předkola fotbalové Ligy mistrů Sparta Praha - Malmö (4:2):


Vítězslav Lavička (trenér Sparty): "Začátek zápasu byl hodně opatrný a srazila nás první střela hostů na branku, která byla nešťastné tečovaná. Radkovi Kováčovi to za vinu samozřejmě nedáváme, to se prostě stane. Byla to komplikace, ale o přestávce jsme si řekli, že zápas není ztracený a moc si vážím toho, jak to kluci po pauze rozjeli. Druhý poločas byl z naší strany o charakteru a s ním přišel i zlepšený výkon. David Lafata podal výkon par excellence, jsme rádi, že ho máme. Výsledek je pro nás vzhledem k negativnímu vývoji povzbudivý, ale o postupu ještě zdaleka není rozhodnuto. Malmö ukázalo kvalitu a odveta bude velmi náročná."

Äge Hareide (trenér Malmö): "Naše šance jsou i přes prohru velmi dobré. Musíme věřit v to, že máme šanci, jinak bychom odvetu ani nemuseli hrát. Dva góly doma můžeme klidně dát. Když dáme první branku, tak s našimi fanoušky v zádech se to může povést."

David Lafata (kapitán Sparty, autor hattricku): "Začátek nám nevyšel, ze tří útoků soupeře jsme dostali dva góly, to je hodně. Alespoň že jsme to otočili a trošku jsme to vylepšili, ale dva, které jsme dostali, to je trochu přes plán. Je sice dobrý, že jsme dali čtyři góly, ale je to pohár a v něm dva góly nesmíme dostat. Ale na druhou stranu už jsme jeli do Švédska s trochu horším výsledkem, když jsme remizovali s Häckenem (2:2). Nemyslím, že mám životní formu, od kluků jsem dostával dobré přihrávky, při té poslední bylo důležité, že to ještě trochu přizvedl obránce a měl jsem to přesně na hlavu."

Radoslav Kováč (obránce Sparty): "Šel jsem zabránit střele a lízlo mi to kolíky, to je prostě smůla. Říkal jsem si: To snad není možný. Ale druhý poločas jsme zvládli skvěle a jsem moc rád, že se to podařilo otočit. Z gólu jsme měl radost, byl pro nás hodně důležitý, ale ještě větší radost než z branky mám z toho, že jsme po přestávce ukázali charakter a dokázali jsme to otočit. Odveta bude válka, ale když budeme hrát jako dneska ve druhém poločase, tak máme velkou šanci. Věřím, že to dokážeme."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud