30. července 2014 • 11:27

Šéf Teplic Šedlbauer zaútočil na FAČR. Nemá pravdu, brání se Pelta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Fotbalové asociace ČR se ohradilo proti výrokům předsedy představenstva Teplic Pavla Šedlbauera. Vyjádření šéfa severočeského klubu jsou podle FAČR zavádějící a nepravdivá.



Šedlbauer na úterní tiskové konferenci označil vedení českého fotbalu v čele s předsedou Miroslavem Peltou za nedůvěryhodné. Předseda představenstva společnosti AGC Glass Europe, která je vlastníkem teplického klubu, navíc vyjádřil znepokojení nad neprůhledným financováním asociace.

S tím však Pelta nesouhlasí. "Na FAČR proběhla v minulých měsících hloubková kontrola Nejvyššího kontrolního úřadu s naprosto jednoznačnými výsledky, které jsou důkazem o průhlednosti a efektivitě financování bez jakýchkoliv pochybení při správě a manipulaci s finančními prostředky," uvedl v dnešním prohlášení.

"Pokud pan Šedlbauer neví, kde končí peníze z jeho firmy, pak je to především jeho problém a otázka pro jeho podřízené," přidal druhý místopředseda FAČR Roman Berbr. "Z peněz jeho společnosti nejde do asociace ani koruna, s těmi pracuje výhradně jeho klub, což ostatně platí nejen pro Teplice. Peníze tečou výhradně ze strany FAČR a marketingové společnosti STES ke klubům, v žádném případě ne naopak," dodal.

Podle Berbra je navíc ředitel teplického klubu František Hrdlička o všech krocích FAČR včetně financování informován a také je může hlasováním ovlivňovat. "Proto je vyjádření pana Šedlbauera neopodstatněné a především nepravdivé," poznamenal.

Šedlbauer za možné řešení označil osamostatnění nejvyšší soutěže. "V této otázce je pan Šedlbauer informovaný stejně špatně, neboť je to stálé téma jednání Ligového shromáždění," uvedl Berbr. "Otázka osamostatnění tedy rozhodně není problémem předsedy FAČR, ale výhradně klubů a následně Valné hromady," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud