30. července 2014 • 19:29

Argentinský místopředseda FIFA Grondona v 82 letech zemřel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šéf Argentinské fotbalové asociace a místopředseda FIFA Julio Grondona zemřel. Potvrdili to zástupci jihoamerické fotbalové konfederace CONMEBOL. Dvaaosmdesátiletý funkcionář byl dnes hospitalizován a v nemocnici v Buenos Aires později zemřel. Podle informací médií Grondonovi praskla výduť na aortě.


Grondona, jenž stál v čele argentinského fotbalu od roku 1979 a v exekutivě FIFA působil od roku 1988, byl hospitalizován s podezřením na infarkt, to však podle médií testy nepotvrdily. Představitelé nemocnice se k jeho zdravotnímu stavu nevyjádřili.

Mezi prvními zveřejnila na sociálních sítích kondolenci argentinská hvězda Lionel Messi. "Je to velice smutný den pro fotbal, pro všechny Argentince a pro mne," napsal kanonýr Barcelony na facebooku.

Kontroverzní Grondona, jenž byl přezdíván "Kmotr", hodlal příští rok po vypršení svých mandátů v AFA i FIFA z fotbalu odejít. Jeho odpůrci mu dlouhodobě vyčítali diktátorské sklony a finanční machinace, kritiku sklízel také za mnohá svá vyjádření, například na adresu židů.

V posledních letech trápily Grondonu nejrůznější zdravotní problémy, finále mistrovství světa si ale před třemi týdny nenechal ujít a společně s dalšími světovými funkcionáři sledoval triumf Německa nad Argentinou přímo na stadionu Maracaná.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud