31. července 2014 • 13:06

Útok Hradce Králové posílí Slovák Kukumberg a Kanaďan Valcourt

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté extraligového Hradce Králové získali do týmu dvě ofenzivní posily. Již na pondělním tréninku se podle klubového webu mají hlásit Slovák Roman Kukumberg a mladý kanadský forvard Collin Valcourt. S čtyřiatřicetiletým Kukumbergem uzavřelo vedení Východočechů dvouletý kontrakt, Valcourt bude o smlouvu bojovat během zkušebního období.


Reprezentační forvard Kukumberg byl v roce 2004 draftován do NHL Torontem jako 113. hráč v pořadí, ale slavnou ligu nikdy neokusil. Sezonu 2005/06 strávil v nižší AHL, jinak hrál ruskou nejvyšší soutěž a následně i Kontinentální ligu v barvách Nižněkamsku, Togliatti, Kazaně, Čeljabinsku a Chabarovsku. S Kazaní KHL vyhrál. Od roku 2011 byl věrný bratislavskému Slovanu, nejprve sezonu ve slovenské extralize, kdy si připsal druhý slovenský titul, další dvě už opět v KHL.

"Roman Kukumberg by měl být tím centrem, kterého jsme hledali celou sezonu, respektive v to pevně věříme. Prakticky mu neschází nic - má zkušenosti, hrál KHL, umí zakončit, je produktivní," pochvaloval si generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Pro teprve jednadvacetiletého Valcourta půjde o první zahraniční angažmá mimo zámořské soutěže, kde hrál nejprve AMHL, poté WHL a v jednom duelu si zkusil i AHL. Za celou uplynulou sezonu odehrál v týmech Saskatoon Blades, Prince Albert Raiders a Abbotsford Heat včetně play off celkem 109 utkání a připsal si 77 bodů za 31 branek a 46 asistencí.

Nyní bude bojovat o místo v kádru kouče Petera Draisaitla. "Příchod Collina Valcourta je především jeho (Draisaitlova) zásluha. Celou sezonu ho sledoval, a to díky tomu, že Collin nastupoval s Leonem v jednom útoku, tudíž má o tomto hráči přehled a ví, co od něho očekávat. Já osobně si slibuji oživení hry, zvýšení důrazu a přímočarosti," poukázal Kmoníček na vazbu na trenérova syna Leona Draisaitla, jenž byl v Prince Albert Valcourtovým spoluhráčem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud