31. července 2014 • 20:40

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Giurgiu - Liberec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po úvodním utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy Astra Giurgiu - Slovan Liberec:


Daniel Isaila (trenér Giurgiu): "Určitě jsem takovéhle skóre nečekal. Výsledek přitom mohl být ještě lepší. Tři góly jsou dobré, ale možností jsme měli víc. Hráli jsme dobře takticky. Výhra 3:0 nám dává naději a sebedůvěru do odvety, ale bereme ji vážně. To, že jsme tady vyhráli 3:0, neznamená, že budeme brát zápas v Liberci na lehkou váhu."

Samuel Slovák (trenér Liberce): "Škoda, že jsme do zápasu vstoupili takhle špatně. Dostat první gól takhle brzo bylo samozřejmě nepříjemné. Jistým způsobem je to uklidnilo, dostali se na koně a ukázali své kvality možná víc, než kdybychom je drželi v napětí nerozhodným skóre 0:0. Snažili jsme se bojovat, ale s některými individualitami soupeře jsme si nedokázali poradit. Soupeř se během zápasu zlepšoval a po druhém gólu, který byl v podstatě šťastný, se dostal na koně. Chytil vítr do plachet, byl lepší než my. Zatlačil nás a vytvářel si šance, které vyústily v tenhle výsledek. Astra vyhrála zaslouženě, my jsme byli málo nebezpeční dopředu. V tom se musíme zlepšit. Bude pro nás samozřejmě těžké dotahovat tenhle náskok, ale určitě uděláme vše pro to, abychom to Astře ještě v odvetě co nejvíc zkomplikovali."

Josef Šural (záložník Liberce): "Ve třetí minutě udělal soupeř přesně to, co jsme věděli, že bude dělat celý zápas. Nechali jsme si z toho dát gól a udělali jsme si ten zápas strašně těžký. Druhý poločas jsme chtěli vstřelit branku, protože ta je venku důležitá, jenže nakonec to dopadlo takhle. Musíme se poučit z chyb. Jsme teprve v poločase, vždy se dá všechno otočit."

Jiří Fleišman (kapitán Liberce): "Chtěli jsme si dát pozor na začátek zápasu, bohužel hned ve čtvrté minutě dostaneme gól, kdy jejich hráč Fatai obejde dva hráče. Je strašně silný a rychlý v tom, když dostane nakopnutý míč za obranu. Soupeř byl lepší, měl strašně nebezpečné brejky a nakonec jsme z nich dostali góly. Musíme se z toho poučit a v odvetě je víc presovat, abychom je k těm balonům za obranu nepustili. Jsme v poločase, máme před sebou odvetu, ale myslím, že už to bude hodně těžké. Neznamená to, že bychom se vzdávali, pokusíme se o malý zázrak."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud