1. srpna 2014 • 07:28

Liberecký Šural: Nejsme o třídu horší, otočit se dá všechno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
I když fotbalisté Liberce utrpěli v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy v Giurgiu jasnou porážku 0:3, záložník Josef Šural si nemyslí, že by mezi oběma týmy byl až takový rozdíl. Proto věří, že dvojzápas ještě jde otočit.


"Kdybychom tomu nevěřili, nemusíme odvetu hrát. Jsem naprosto přesvědčený, že jsme schopni doma vyhrát, protože si nemyslím, že bychom byli horší rozdílem třídy," řekl novinářům Šural.

"Výsledek je trochu krutý. Ano, byli lepší, ale jsme jen v poločase. Doma musíme vyhrát a teď jde o to, kolik jsme schopni vstřelit branek. Tak jako oni dali tři góly, můžeme příště dát tři my. Otočit se dá všechno," dodal Šural.

Stejně jako spoluhráči litoval, že si Liberec nedal pozor na rychlostně vybavené útočníky Astry a po zbytečných chybách inkasoval. "Ve čtvrté minutě udělal soupeř přesně to, co jsme věděli, že bude dělat celý zápas. Nechali jsme si z toho dát gól a udělali jsme si ten zápas strašně těžký," uvedl Šural.

"Přitom jsme si před zápasem říkali, že mají kvalitní útočníky černé pleti, kteří jsou rychlí a hodně silní. Jakmile měli obránci balon, snažili se to kopat vzduchem za naše obránce na jejich útočníky. Chodili tam až moc jednoduše," doplnil ofenzivní záložník.

Liberecké naděje dlouho držel nad vodou slovenský gólman Lukáš Hroššo, ani on už ale v posledních šestnácti minutách nezabránil dalším dvěma gólům Nigerijce Kehindeho Fataie, který zkompletoval hattrick.

"Hroššák chytal výborně, takové dva tři góly chytil. Bohužel jsme dopustili dost šancí, které byly natolik dobré, že je proměnili. Od stavu 2:0 jim vyšlo všechno. Lidi vás ženou dopředu, chtějí vidět další góly, to se pak hraje lépe," dodal Šural.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud