1. srpna 2014 • 09:09

Mourinho má radost z konkurenčního boje Čecha a Courtoise

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho má radost z boje Petra Čecha a Belgičana Thibauta Courtoise o pozici brankářské jedničky v londýnském klubu. Portugalský kouč jejich soupeření dokonce označil za příjemný problém.


"Petr na sobě tvrdě pracuje, po operaci ramene se zotavil doslova v rekordním čase a je připraven o místo v brance bojovat," řekl Mourinho stanici Sky Sports na adresu dvaatřicetiletého českého reprezentanta, který kvůli chirurgickému zákroku přišel o závěr minulé sezony.

O deset let mladší Courtois se do Chelsea vrátil po tříletém hostování v Atléticu Madrid, se kterým vyhrál španělskou ligu a zachytal si i ve finále Ligy mistrů. Do přípravy anglického celku se však zapojil teprve nedávno, protože po mistrovství světa dostal delší dovolenou.

"Je to nejlepší mladý brankář na světě a bude bojovat. Pro mě je to příjemný problém, protože jsem se nikdy nebál dělat obtížná rozhodnutí," prohlásil Mourinho. "Mám z toho opravdu radost, je to totiž lepší, než kdyby Chelsea neměla dobré brankáře. Když chcete vyhrávat trofeje, potřebujete konkurenci na všech postech," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud