19. srpna 2014 • 20:42

Chocová má na stovce splněno a český rekord ji překvapil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dopoledne si Petra Chocová s třídenním zpožděním nadělila dárek k osmadvacátým narozeninám v podobě českého rekordu v rozplavbě na mistrovství Evropy v Berlíně a odpoledne ho umocnila postupem do finále na trati, na níž si jako ryzí sprinterka moc nevěřila. Stovku zvládla ráno za 1:07,66 minuty, odpoledne byla jen o čtyři setiny pomalejší a postoupila poprvé v kariéře do finále vrcholné akce v dlouhém bazénu na olympijské trati.


"Na stovce už mám splněno. Zítra budu chtít být určitě nejhůř šestá. Pokud to bude o příčku lépe, bude to jenom lepší," řekla po semifinále Chocová, kterou finálový boj čeká ve středu krátce před sedmou hodinou. V Berlíně pak bude o víkendu obhajovat zlato z Debrecínu 2012 na neolympijské padesátce.

Dopolední závod jí vyšel prý fantasticky, odpolední už byl krapet horší. "Teď mi přišlo, že mi první dva záběry po startu nevyšly, než jsem se dostala do tempa, tak to chvíli trvalo. Věděla jsem, že musím být v semifinále do pátého místa, protože první bylo strašně rychlé. Druhou padesátku jsem začala už zbytečně hrabat, abych to zvládla. Naštěstí to dopadlo, ale jsem stokrát unavenější než ráno," řekla.

V český rekord ale věřila. "Já jsem v to trochu doufala, protože už před mistráky jsem byla devět setin za rekordem, a to jsme na to neladili. Zatímco na tohle mistrovství jsem se docela připravovala a čekala jsem, že pod těch 1:08 by to padnout mělo," upozornila. Ale čas ji stejně dost překvapil. "Je to krásný výkon, ale budu ráda, když ho ve finále zlepším, třeba jen o setinu," plánovala.

Chocová, která má ve své sbírce také zlato a dvě stříbra z ME v krátkém bazénu před dvěma lety v Chartres, dnes prožila dlouhý den. Vstávala v půl sedmé, její odpolední závod skončil po sedmé večer. "Na mě je ta pauza dlouhá, já nerada spím mezi závody. Ale jak je to dlouhé, tak na tom pokoji začínám usínat, tak musím něco dělat," řekla.

Ve středu bude mít den podobný, byť o něco kratší, neboť dopoledne nezávodí. "Tak si přispím, ale stejně půjdu fandit našim a trochu se vyplavat. A pak připravit na finále," plánovala.

A jak taková příprava vypadá? "No, ráda bych se dívala na film, ale můj počítač je tak zastaralej, že nabíhá půl hodiny a pak mi nechce načíst USB, takže hodinu strávím tím, že klikám. To je fajn, ne?" usmála se Chocová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud