20. srpna 2014 • 10:25

Veslaři Jech s Helešicem získali pro ČR první medaili v Nankingu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Veslaři Miroslav Jech s Lukášem Helešicem získali pro českou výpravu první medaili na olympijských hrách mládeže v čínském Nankingu. Čerství juniorští mistři světa na dvojce bez kormidelníka vybojovali stříbrné medaile.


Ještě v polovině kilometrové trati čeští reprezentanti vedli, ale v závěru je předjela rumunská posádka Robert Dedu, Ciprian Tudosa. Skifařka Anna Žabová skončila v B-finále na čtvrtém místě a celkově tak obsadila 10. pozici.

Druhé vítězství, ale zatím bez medaile, vybojovala v Číně bikerka Barbora Průdková. Poté, co byla první ve sprintu eliminator, vyhrála i závod cross country. V cyklistice se však uděluje pouze jedna týmová sada medailí, Průdková s Nikolou Noskovou se dnes posunuly na celkové druhé místo o pouhých deset bodů za vedoucí dvojici z Dánska.

Mezi juniory dojel vítěz eliminatoru Jan Rajchart v cross country třetí a ve dvojici s Romanem Lehkým jsou celkově šestí. O medailistech rozhodne páteční silniční závod.

Českou výpravu na druhém ročníku olympijských her mládeže do 18 let tvoří deset chlapců a 27 dívek. O cenné kovy usilují ve 14 olympijských sportech v konkurenci 3500 mladých sportovců z celého světa. Před čtyřmi lety při premiéře v Singapuru získala česká výprava dvě zlaté, dvě stříbrné a tři bronzové medaile.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud