20. srpna 2014 • 11:51

Do semifinále na ME postoupily Baumrtová i Závadová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Znakařka Simona Baumrtová zahájila po úterní nevydařené dvoustovce svou opravu na mistrovství Evropy v Berlíně na výbornou. Z rozplaveb na stometrové trati bez potíží postoupila do odpoledního semifinále sedmým časem 1:00,98 minuty. O finále poplave v dnešním druhém bloku také Barbora Závadová na 200 m polohový závod.


Baumrtová v úterý neskrývala rozčarování z pátého místa na dvoustovce, kde pomýšlela na medaili a dlouho vedla. Dnes se na její tváři už opět rozhostil úsměv. "Když se něco nepovede, mám tendenci všem vynadat, to jsou ty prvotní emoce. Všichni se mě ptají, jaký to bylo, co se stalo špatně, ale já nemám moc náladu o tom mluvit," prohlásila. "Schytáte to jako první vy," řekla novinářům, "pak trenéři, lidi z týmu. Potřebuju tak hodinu. Jsem naštvaná na sebe a odnesou to ti ostatní," omlouvala se s úsměvem.

V úterý večer nemohla usnout. "Jak jsme nasypaní energetickým nápojem, tak to působí, že svítíme do noci. Ani prášky na spaní nezabíraly," řekla. Navíc vstávala v šest hodin ráno, takže před odpoledním semifinále si půjde lehnout. Na dvoustovku už myslet nebude. "Masérovi jsem včera vykecala díru do hlavy, ale po vyplavání jsem už byla v pohodě. Hodila jsem to za hlavu, i když medaile byla blízko," ujistila.

Nakonec se z takticky nezvládnutého závodu poučila a vzala si z něj skutečnost, že rozjížděla stovku "na pohodu" za 1:02. "Což je do toho stometrového závodu super," vysvětlila.

Dnes ale možná ještě trochu cítila únavu, nedokázala se namotivovat. Dokonce si vzala staré plavky. "Ani jsem nebyla nervózní, takže na ráno to byl slušný výkon," hodnotila. "Vyhnila jsem za 1:00,9, ale nešla jsem do toho připravená, jak bych měla. Ale v tréninku mi to plave, myslím, že to bude dobrý," slíbila.

Závadová opět prokázala, že si do Berlína přivezla dobrou formu. Po čtvrtém místě v polohovém závodu na 400 metrů jednadvacetiletá plavkyně bez problémů postoupila do semifinále poloviční trati pátým časem 2:13,90 minuty. Zlepšila si tak letošní maximum o dvě sekundy a za českým rekordem Baumrtové zaostala pouze o devět setin.

Vedle dvou semifinalistek bude mít české plavání v odpoledním bloku ještě jednu zástupkyni, ve finále na stometrové trati poplave prsařka Petra Chocová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud