20. srpna 2014 • 20:21

Sparta zkoušela umělku ve Zwolle. Míč odskakuje, hlásí Mareček

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | VIDEO | Starší tlumočnici na tiskové konferenci dělalo pro ni neznámé slovo "umělka" problém, fotbalisté Sparty naopak doufají, že oni s nezvyklým povrchem na stadionu IJsseldelta potíže mít nebudou. Na umělé trávě se před čtvrtečním úvodním zápasem 4. předkola Evropské ligy ve Zwolle dva dny připravovali a také si vyzkoušeli i jiný typ míčů, které nizozemský celek používá.



"Nechtěli jsme podcenit žádný detail," řekl trenér Vítězslav Lavička, protože moc dobře ví, že po vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů s Malmö si letenský celek další zaváhání nemůže dovolit.

"Víme, že ten nezdar můžeme částečně napravit postupem do Evropské ligy. Navíc jsme jediný český klub v pohárech, takže chceme být úspěšní i kvůli českému fotbalu," dodal.

Sparta před odletem do Zwolle: Připravujeme se na umělý povrch
Video se připravuje ...

Sparta k přípravě využila umělý povrch v tréninkovém centru na Strahově, dokonalá simulace hřiště ve Zwolle to však nebyla.

"Nizozemská (umělá tráva) je trochu jiná, má delší chlup, jako by byla neposečená. Hlavně delší přihrávky si musíme dávat přesně, protože míč hodně odskakuje," popsal rozdíl záložník Lukáš Mareček.

On si navíc povrch v aréně pro 12.500 diváků vyzkoušel už v minulosti. V sezoně 2012/2013 hostoval v Heerenveenu a jednou nastoupil právě na stadionu sparťanského soupeře.

Trenér Sparty Vítězslav Lavička připravuje svůj tým na utkání ve ZwolleFoto Pavel Mazáč SPORT

"Doma jsme vyhráli a tady jsme remizovali, když jsme o výhru přišli v poslední minutě. Ale už jsou to dva roky a co jsem teď viděl na videu, tak teď mají lepší tým než tehdy," uvedl.

Zápas na umělé trávě si vyzkoušel i Lavička, příjemnou vzpomínku na něj však nemá.

"Jako hráč už jsem moc umělek nezažil. Ale v play off Ligy mistrů s Libercem jsme hráli proti Spartaku Moskva na Lužnikách," připomněl rok 2006 a prohru 1:2, která tehdy pro Slovan znamenala vyřazení. Teď doufá v lepší výsledek.

Trénink fotbalistů Sparty na stadionu Zwolle před prvním utkáním play off Evropské ligy.
Trénink fotbalistů Sparty na stadionu Zwolle před prvním utkáním play off Evropské ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud