21. srpna 2014 • 21:45

Trončinský podtrhl výhru Třince efektním gólovým zakončením

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Exhibici místy připomínal zápas Třince s Bernem, které skončilo jasným vítězstvím Ocelářů 7:0. Do kontextu utkání vhodně zapadl okouzlující gól obránce Marka Trončinského, který v závěru druhé třetiny zakončením mezi nohami zvýšil při oslabení domácích na 4:0.


"Udělal bych to i za stavu 0:0. Nemyslel jsem na skóre a že když to nedám, tak je to jedno. Chtěl jsem to proměnit," vysvětloval po utkání autor trefy, která padla v oslabení.

"Venca (Varaďa - asistent trenéra) mi říkal, ať hraji hlavně zodpovědně. Ale přečetl jsem jejich rozehrávku u střídačky a hned jsem věděl, jak zakončím," přiznal třinecký bek.

Podle svých slov fintu, která se předešlou sezonu rozebírala v NHL po provedení Tomáše Hertla, speciálně netrénuje. "Ono to není úplně těžké, to vám poví každý hokejista. Občas jsem to zkusil, ale že bych to piloval celou sezonu jako Kyslík (Robert Kysela), když stejným způsobem překonal Petra Břízu, to ne," odvětil Trončinský, který se o stejný kousek pokoušel loni proti Slavii. Tehdy neúspěšně.

Dnes ale měl více štěstí. "Gólman většinou úplně ujede, reaguje na jiný pohyb, ale v tomto případě to prošlo brankáři Bernu velmi těsně," řekl obránce, podle něhož třináctinásobný mistr švýcarské ligy utkání v Třinci podcenil.

"A pak už do utkání nemohl zpět naskočit. Byli nervózní, chtěli se prát, ale my jsme už zápas nepustili," řekl Trončinský, který ocenil i výkon brankáře Šimona Hrubce. "Podržel nás. Zatímco jejich gólman asi úplně neměl svůj den a dostal nějaké laciné góly. Šimon byl o sto procent lepší," dodal Trončinský, který je doufá, že stejně se bude Ocelářům dařit i v dalších zápasech Ligy mistrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud