22. srpna 2014 • 11:16

Házenkář Jícha bude v české reprezentaci pokračovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší český házenkář posledních let Filip Jícha se rozhodl pokračovat v reprezentační kariéře. Dvaatřicetiletý kapitán národního týmu tak nebude chybět na lednovém mistrovství světa v Kataru. Informovaly o tom internetové stránky společnosti Sport Invest Group, která Jíchu zastupuje.


O Jíchově reprezentační budoucnosti se spekulovalo od červnové baráže se Srbskem, v níž Češi senzačně zvrátili nepříznivý stav a po triumfu v domácí odvetě 33:21 postoupili do Kataru. Opora Kielu tehdy naznačila, že vzhledem k zdravotním potížím a náročnému programu zvažuje další kariéru v národním týmu, nakonec se ale Jícha rozhodl pokračovat.

"Po úspěšné, ovšem velmi psychicky, fyzicky i zdravotně náročné sezoně, kterou jsem završil postupem s národním týmem do Kataru, jsem v sobě nenacházel v sobě dostatek energie na pokračování v národním týmu. Energie, kterou musím vydávat, abych byl z mého pohledu chápání pro tým přínosem," řekl Jícha.

"Poslední týden dovolené v Česku před odjezdem na přípravu do Německa jsem se sešel se všemi lidmi, kteří jsou v mém rozhodnutí důležití. Společně s rodinou a po rozhovoru s trenérem Kielu Alfredem Gislasonem jsem se rozhodl, že pokud budu zdráv a pokud budu mít výkonnost i energii, jsem připraven i v další sezoně bojovat v dresu České republiky," dodal nejlepší házenkář světa za rok 2010.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud