22. srpna 2014 • 14:45

Kolocová se Slukovou skončily v Polsku ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou skončily na grandslamu Světového okruhu ve Starých Jablonkách ve čtvrtfinále a obsadily dělené páté místo. Po vítězství ve skupině dnes porazily ve 2. kole play off domácí pár Kinga Kolosiňská, Monika Brzosteková 21:15 a 21:17, ale pak nestačily na brazilskou dvojici Taiana Limaová a Fernanda 13:21 a 18:21.


České hráčky, které letos na elitním okruhu ovládly turnaje v Praze a Berlíně, prohrály s Limaovou a Fernandou před měsícem jasně v semifinále grandslamu v Haagu. "Dost nám naložily, takže jim určitě máme co vracet," napsaly Kolocová se Slukovou na sociální sítě před zápasem, ale odveta se jim nepovedla. V obou setech Češky na soupeřky nestačily a jen dotahovaly.

Mezi nejlepší osmičkou skončily svěřenkyně rakouského kouče Simona Nausche v této sezoně již popáté, třikrát se dělily o deváté místo. "Umístění v Top 5 je super," uvedly Kolocová a Sluková.

Na Polky Kolosiňskou a Brzostekovou narazily letos už počtvrté. Při vítězném tažení na štvanickém písku je porazily dvakrát, pak s nimi prohrály v Moskvě. Tentokrát od začátku držely náskok, který v závěru první sady na šestibodový zvýšila Sluková dvěma výbornými servisy. Ve druhém setu se Polky stále držely v závěsu, ale česká dvojice suverénně zvládla koncovku a roli favoritek splnila výhrou 21:17.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud